Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Portalul instantelor de judecata a fost modificat, din nou

Portalul instantelor de judecata a fost modificat, din nou

Ministerul Justitiei a lansat o versiune “imbunatatita” a Portalului instantelor de judecata. Noul Portal ar trebui sa ofere noi posibilitati de cautare rapida a informatiilor. Cu toate acestea, principala “imbunatatire” se pare ca este schimbarea culorii Portalului instantelor, din portocaliul PDL-ist in albastrul PSD-ist.   

Desi abia a fost lansata, noua versiune a Portalului instantelor de judecata a inceput deja sa atraga critici din partea utilizatorilor.

Astfel, desi cautarea dosarelor ar trebui sa fie mai facila, in noul portal poate fi mult mai greu de identificat un dosar, deoarece rezultatele cautarii sunt mult mai extinse, fara sa existe posibilitatea de ordonare a acestora, in mod cronologic, in functie de numarul dosarului.

Spre exemplu, daca in casuta de cautare a unui dosar, la Tribunalul Bucuresti, inseram numele partii « Ionescu Andrei » vor fi identificate circa 456 de rezultate, insiruite aparent fara nicio logica. Astfel, primul dosar din lista de rezultate este din anul 2001, al doilea este din 2011, al treilea este din 2007 s.a.m.d.

Prin urmare, atunci cand cauti un dosar dupa numele partii este la fel ca si cum ai cauta acul in carul cu fan, in special daca partea respectiva are un nume mai comun.

Mai mult decat atat, se pare ca Noul Portal al instantelor de judecata nu contine (sa speram ca doar temporar) toate dosarele inregistrate in cursul anului 2013. De asemenea si informatiile cu persoanele prezentate cu propunere de arestare cam lipsesc.

Potrivit comunicatului Ministerului Justitiei, emis cu privire la noul portal, principalele noutati aduse de aceasta versiune « imbunatatita » a Portalului instantelor de judecata sunt urmatoarele:

(i)  Motorul de cautare implementat permite regasirea oricarei informatii despre instante, sedinte, dosare, parti din dosare, jurisprudenta relevanta, permitand  selectarea unor criterii multiple de cautare, ca de exemplu: numarul dosarului, numele partilor din dosar, obiectul dosarului, instanta pe rolul careia se afla dosarul.

(ii)  Portalul permite publicarea online a citatiilor pentru persoanele al caror domiciliu este necunoscut, dar si cautarea citatiilor dupa numele partii citate. Afisarea citatiei contine informatii despre partea citata, celelalte parti, locul si data infatisarii, dosar.

(iii)  Accesul la Portal se poate realiza mai facil de pe dispozitivele mobile, formatul fiind optimizat pentru navigatorul web al dispozitivelor mobile.

(iv)  Portalul prezinta arondarea localitatilor si a strazilor la instantele din Romania si ofera posibilitatea de cautare dupa localitate, strada, numar si cod postal si alte informatii relevante despre instante.

Noua versiune a Portalului instantelor de judecata a fost realizata prin proiectul „Dezvoltarea utilizarii de instrumente electronice de gestionare a procedurilor de comunicare a citatiilor si inserarea in cadrul portalului instantelor a unui motor de cautare generala”. Implementarea proiectului a costat 2.215.560 lei (fara TVA), din care 79,08% fonduri europene nerambursabile din cadrul programului specific al Comisiei Europene „Justitie Penala” si 20,92% din bugetul de stat.

 

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Laura Rus a spus: Aprilie 15th, 2013 at 10:23 am

Nu stiu interesul carui grup a fost noua versiune a Portalului Instantelor Judecatoresti. Este imposibil de identificat un dosar dupa nume sau obiect. Acces greoi, rezultatele cautarii nu sunt ordonate cronologic. Decat sa usurezi o situatie mai bine o complici. Asa se intampla de obicei.

alex a spus: Aprilie 17th, 2013 at 10:20 pm

Nu inteleg cum este mai util ??? daca nu stii toate datele despre dosar nu poti afla nimic !!! Iar la jurisprudenta nu se mai poate selecta ce anume te-ar interesa sa citesti daca nu stii exact nr dosare, obiect, nume parte ! Daca esti student, justitiabil sau om de rand de unde sa stii nr de dosar exact cu ce te intereseaza ??? o aberatie !!!!!!!!!!!!

Gabriel Butoeru a spus: Mai 9th, 2013 at 3:04 pm

Este mult mai greoi, nu are o cautare exacta in comparatie cu vehiul portal; nu-l consider o versiune imbunatatita ci mai proasta sub aspectul cautarii dosarelor intrucat este principalul element folosit.

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau