Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Conferinta CTRL + SHIFT + ESC – Reglementari juridice cu impact comercial

Biroul din Romania al societatii de avocatura regionale Wolf Theiss, cu sprijinul British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) si al Bancii Transilvania, a organizat pentru mediul de business din Cluj-Napoca conferinta CTRL + SHIFT + ESC – Reglementari juridice cu impact comercial.

Printre participantii la eveniment au fost avocati in-house, ofiteri de conformitate, manageri, directori financiari, de resurse umane si marketing, cat si antreprenori aflati in stadiile incipiente ale dezvoltarii unei afaceri.

Cluj continua sa fie printre cele mai dinamice medii de business din Romania, astfel ca ne-am bucurat de interesul major aratat de comunitatea de afaceri pentru primul eveniment pe care Wolf Theiss l-a sustinut in regiune. Am intalnit aici practicieni remarcabili, extrem de interesati de riscurile pe care lipsa de conformare le ridica pentru companiile lor, si dornici sa identifice modalitati de a minimiza aceste riscuri“, a declarat Adrian Ster, Partener Wolf Theiss.

Temele cheie in prima sectiune a conferintei au fost protectia datelor cu caracter personal, conformarea cu regulile de concurenta si securitatea cibernetica.

Maria Maxim, Partener Wolf Theiss, si Adina Campeanu, Sef Birou Directia Guvernanta Corporativa si Contencios, Banca Transilvania au discutat pasii de urmat pentru asigurarea conformitatii cu noul Regulament privind Protectia Datelor cu Caracter Personal (GDPR) in activitatile de marketing direct.

Adrian Ster, Partener Wolf Theiss, a discutat despre regulile de conformitate din perspectiva dreptului concurentei, recomandand pasii de urmat pentru implementarea unui program modern de conformare. In acelasi timp, Adrian a atras atentia si asupra impactului semnificativ pe care noul Ghid privind conformarea cu regulile de concurenta, publicat de catre Consiliul Concurenţei, il va avea asupra modului in care Consiliul Concurentei evalueaza acest tip de programe.

Emil Capusneanu, COO, Risktronics, a abordat, in prezentarea sa, importanta securitatii cibernetice in activitatea companiilor si modalitatile de testare ale sistemelor de securitate cibernetica.

Sectiunea adresata startup-urilor si antreprenorilor aflaţi la inceput de drum a pus in discuţie o serie de aspecte juridice si fiscale esentiale pentru acestia, incluzand si un studiu de caz privind modul in care un activitatea unui startup poate fi influentata de reglementarile legale in vigoare.

Astfel, Claudia Chiper, Counsel Wolf Theiss, a prezentat potenţialele modalitati de finantare pentru afaceri, cu indicarea avantajelor si dezavantajelor din perspectiva modelului de business, dar şi a sectorului de activitate avut in vedere.

Totodata, Claudia Chiper, impreuna cu Adrian Ster, Horatiu Ardelean, Coordonator Suport Comercial si Tranzactional IMM Banca Transilvania, si Dan Marinescu, Partener, Fintax Consultanta, au continuat, in cadrul unui panel, discuţia cu antreprenorii aflaţi la inceput de drum pe marginea unor aspecte precum importanta alegerii structurii corporative si facilitatile financiare existente pentru intreprinderile mici.

Milena Nistorescu, Partener Nistorescu si Asociatii, a condus o discutie avand ca obiect importanta negocierii corespunzatoare a contractelor comerciale, identificand principalele prevederi ale acestora.

Despre importanta protejarii drepturilor de proprietate intelectuala (IP) ale unei afaceri a vorbit Delia Belciu, Managing Partner, DB Law Office, care a subliniat importanta protejarii drepturilor de autor in vederea valorificarii corespunzatoare a acestora.

La finalul conferintei, participantii interesati de antreprenoriat au putut afla de la Mihai Bran, Co-fondator Atlas Help, despre dificultatile de ordin practic şi juridic intalnite de acesta, impreuna cu echipa sa, in dezvoltarea platformei Atlas Help, o platforma de terapie, parenting si dezvoltare personala.

Partenerii Wolf Theiss care au sustinut acest eveniment sunt Nistorescu si Asociatii, ANIS, Cluj IT si Spherik Accelerator.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau