Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Un nou pachet legislativ „telecom” a fost votat in Parlamentul European

„Internet neutrality” (cunoscut si sub denumirea de „open internet”, „net neutrality”) este un concept care priveste posibilitatea utilizatorilor de servicii Internet de a avea acces egal la tot ceea ce poate oferi acest serviciu. A oferi acces egal inseamna ca traficul de Internet sa fie tratat in mod egal, fara discriminare, indiferent de sursa, beneficiar, continut vizionat/ accesat, aparat utilizat pentru accesarea Internetului etc.

Parlamentul European a votat un nou pachet legislativ care cuprinde si reglementari in aceasta materie. Parlamentul doreste existenta unor reguli exprese cu privire la neutralitatea Internetului, care sa interzica furnizorilor de servicii de Internet (in continuare „Operatorii”) limitarea, blocarea sau incetinirea traficului de Internet atunci cand se doreste accesarea unui anumit continut. Tot in cuprinsul acestui pachet legislativ este tratata si eliminarea tarifului pentru servicii roaming.

Operatorii vor putea in continuare sa ofere trafic de Internet „privilegiat”, de o mai buna calitate, insa nu in detrimentul posibilitatii de a accesa alte servicii Internet. Tot in acest sens, membrii Parlamentului European au adaptat lista cazurilor exceptionale in care se poate bloca sau incetini accesul la Internet, considerandu-se ca aceasta posibilitate ar trebui sa fie valabila doar pentru a executa un ordin judecatoresc, pentru a preintampina congestionari ale retelelor sau pentru a mentine securitatea acestora.

Prin adoptarea acestui pachet legislativ, consideram ca se vor produce efecte atat la nivelul Operatorilor cat si la nivelul utilizatorilor finali, avand in vedere relatia contractuala dintre acestia. De asemenea, este de asteptat ca si contractele de publicitate online sa sufere modificari in vederea respectarii principiului neutralitatii Internetului.

Conform informatiilor publicate in aceasta materie, pachetul legislativ va intra in lista prioritatilor urmatorului Parlament European, care va fi ales in perioada 22-25 mai a.c.

Puteti gasi aici mai multe informatii cu privire la masurile propuse de catre Parlamentul European cu privire la neutralitatea Internetului.

Ramanem la dispozitia dumneavoastra cu eventuale lamuriri in aceasta privinta, precum si pentru identificarea si implementarea modificarilor necesare in vederea functionarii in conformitate cu conceptul de neutralitate a Internetului.

Autori:

Georgiana Singurel (Avocat) – Reff si Asociatii

+40 21 207 52 86

Silvia Axinescu (Avocat) – Reff si Asociatii

+40 21 207 54 28

Sursa foto:

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau