Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Studiu: Internetul si dispozitivele mobile transforma fundamental procesul de predare-invatare in sala de clasa

„Mobile Education” („MobilEdu”) este un proiect demonstrativ, derulat pentru prima oara in sistemul de invatamant primar din Romania, prin care s-a analizat impactul pe care utilizarea tehnologiei mobile si a Internetului il are in procesul educational. In aceasta luna, va avea loc şi o conferinta de bilant, cu prezentarea rezultatelor integrale ale proiectului. Tuca Zbarcea & Asociatii a asigurat suportul legal al proiectului, prin avocatii Horia Ispas şi Sergiu Cretu.

Proiectul MobilEdu este derulat de capitolul roman al Internet Society (www.isoc.ro) şi are ca obiectiv principal analiza eficientei si a beneficiilor rezultate ca urmare a utilizarii noilor tehnologii IT in domeniul educatiei.

Pe parcursul a 12 luni, un numar de 40 de elevi din ciclul 1-4 de la Şcoala Generala nr. 205 „Adrian Paunescu” din Bucuresti au experimentat impreuna cu dascalii lor un nou mod de invatare intuitiva prin joc si explorare cu ajutorul tabletelor conectate la Internet. Internetul este o resursa inepuizabila de informatii, scurteaza distantele intre oamenii aflati in toate colturile lumii, care devin in acelasi timp producatori si consumatori ai informatiei si ofera elevilor cat si dascalilor posibilitati nelimitate de largire a orizontului cunoasterii.

In momentul de fata informatia este foarte dispersata pe Internet, prin diferite surse. Ca atare, aceasta nu este o resursa pedagogica in sine, ci reprezinta piese cu ajutorul carora se poate construi un proces pedagogic. Prin implicarea dascalilor si a echipei de proiect, Internetul si resursele educationale puse la dispozitia copiilor au transformat orele de curs intr-un proces de explorare distractiv si interactiv, un timp al invatarii placute.

Pe parcursul proiectului, cei mici au invatat sa foloseasca Internetul in mod sigur si eficient in cadrul orelor de curs, au parcurs impreuna cu echipa de proiect notiuni de securitate, retelistica si comunicare web si nu in cele din urma, si-au imaginat cum va arata Internetul de maine. ”As vrea sa inventez un program Internet prin care sa descoperim viata pe alte planete”, ne-a spus Tudor, elev in clasa a-4-a.

Proiectul a fost sponsorizat de catre organizatia Internet Society (www.internetsociety.org) si derulat de capitolul roman al organizatiei – Asociatia Societatea Internet – cu sprijinul urmatorilor parteneri principali:

 • Scoala Generala nr. 205 „Adrian Paunescu”, sector 6, Bucuresti – Beneficiar;
 • QuadPlus – consultanta manageriala, comunicare si infrastructuri IT;
 • INSOFT Development and Consulting – software educational;
 • Tuca Zbarcea si Asociatii – consultanta juridica;
 • Axetel – consultanta de securitate si web design;
 • Bitdefender – aplicatie control parental.

In cadrul proiectului, care s-a desfasurat pe durata unui an, au fost derulate urmatoarele activitati ce au contribuit la atingerea obiectivelor proiectului si la inregistrarea unor rezultate pozitive:

 • Au fost introduse 15 tablete electronice conectate la Internet si dotate cu resurse educationale, ce au fost utilizate de elevii din grupul tinta, pe durata orelor de curs;
 • Peste 40 de elevi din ciclul primar si cadrele didactice coordonatoare au experimentat o noua modalitate de predare-invatare ce se bazeaza pe utilizarea resurselor educationale moderne in sala de clasa;
 • Au fost testate si utilizate cu succes pe durata orelor de curs, 18 lectii educationale interactive learnIN, dezvoltate de compania INSOFT Development & Consulting; lectiile interactive„learnIN” promoveaza principiul „SMART Learning” si au oferit elevilor ocazia de a invata intr-un mod placut si distractiv. Cu fiecare lectie „learnIN” elevii au avut sansa de a descoperi, de a explora si de a-si dezvolta noi abilitati si competente.
 • Au fost utilizate programe de control parental furnizate de compania Bitdefender, pentru a gestiona eficient accesul prioritar al elevilor la continutul educational de pe tablete.

Multumim, de asemenea, partenerilor secundari ai proiectului:

 • Colegiul National „David Prodan”, Cugir, Judetul Alba – Beneficiar;
 • Microsoft Romania – infrastructuri software si IT;
 • Institutul National de Cercetari Sportive – consultanta impact medical;
 • Liliana Hadji – consultanta psihologica;
 • Adrian Dumitrescu – consultanta impact medical;
 • AllView – partener furnizor tablete;
 • Romkatel – partener retelistica.

Date de contact si relatii suplimentare:

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau