Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Sonaca Aerospace Transilvania a obtinut un ajutor de stat de 5,4 milioane euro

La mijlocul lunii septembrie, in vederea finantarii proiectului, Sonaca Aerospace Transilvania SRL, beneficiind de consultanta din partea firmei de avocatura Noerr, pe parcursul pregatirii intregului proiect de investitie, a obtinut de la autoritatile romane un ajutor de stat in valoare de 24.1 mil. RON (5.4 mil. EUR).

Sonaca S.A. este o companie din sectorul aerospatial, cu sediul in Belgia, obiectul sau de activitate constand din proiectarea, fabricarea, montarea si testarea de structuri aerospatiale si subsisteme asociate acestora.

Pentru a satisface expectativele şi comenzile clientilor, Sonaca isi extinde activitatea in Europa de Est prin intermediul unei investitii de tip greenfield in valoare de cateva milioane EUR in sectorul aerospatial, urmand a pune bazele unei fabrici de productie in Romania, in comuna Moldovenesti, jud. Cluj, avand drept obiectiv principal dezvoltarea unei capacitati industriale si specializarea in activitatile complementare Grupului.

La mijlocul lunii septembrie, in vederea finantarii proiectului, Sonaca Aerospace Transilvania SRL, beneficiind de consultanta din partea avocatilor Noerr, pe parcursul pregatirii intregului proiect de investitie, a obtinut de la autoritatile romane un ajutor de stat in valoare de 24.1 mil. RON (5.4 mil. EUR). Intregul proiect are o valoarea totala de 52 mil. RON (11.8 mil. EUR), suma ce va fi investita in perioada 2015-2017.

Detalii referitoare la investitie

Proiectul consta in cladiri, drumuri rutiere, echipamente si instalatii care vor fi investite in perioada 2015-2017 pentru a produce piese pentru aeronavele de tip Embraer si Airbus.

Pe baza scenariului actual, este planificat ca noua fabrica de producţie sa functioneze in doua ture, iar oamenii sa fie angajaţi pe masura ce activitatea de productie se va intensifica.

Despre Sonaca Grup

Grupul Sonaca este activ in proiectarea, fabricarea, montarea şi testarea de structuri metalice si compozite aerospatiale si sisteme asociate acestora.

Avand peste 80 ani de istorie, Sonaca a dobandit o expertiza recunoscuta la nivel mondial in proiectarea si productia de dispozitive de hipersustentatie si sisteme asociate acestora. Un punct forte important il constituie capacitatea companiei de a pune la dispoziţia clientilor produse care ii poarta amprenta de la inceput pana la final, adica de la proiectare pe baza unei specificatii generale pana la etapa certificarii.

Societatea este recunoscuta la nivel mondial ca fiind un furnizor de incredere. In acest context, Airbus i-a acordat Grupului Sonaca premiul valoros SQIP (Programul lantul de Livrare si Imbunatatirea Calitatii) in anii 2012 si 2013, iar Embraer a desemnat Grupul Sonaca drept cel mai bun furnizor al sau de structuri aerospatiale in anii 2008, 2009 si 2013.

 

Despre Noerr

Noerr este o societate de avocatura europeana de prim rang, care inglobeaza mai mult de 500 de avocati si consultanti in Germania, Europa si Statele Unite ale Americii. Activitatea Noerr este in principal orientata catre furnizarea de servicii interdisciplinare de asistenta juridica si consultanta fiscala la un nivel academic, de o maniera inovativa si orientata catre obtinerea rezultatelor urmarite de fiecare client in parte. De asemenea, impreuna cu celelalte societati membre ale grupului, Noerr dezvolta si ofera clientilor solutii viabile in domeniile financiar si de management.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau