Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Reduceri considerabile a taxelor impuse la anumite importuri din Statele Unite ale Americii

Reduceri considerabile a taxelor impuse la anumite importuri din Statele Unite ale Americii

In 2005, Uniunea Europeana (UE) a decis instituirea unei taxe vamale suplimentare ad valorem de 15 % la importul anumitor produse originare din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta decizie a fost luata datorita faptului ca SUA nu au adaptat legislatia privind dumpingul continuu si stoparea subventiilor in conformitate cu obligatiile asumate in cadrul acordurilor Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC). De atunci, atat lista de produse originare din SUA pentru care aceste masuri se aplica cat si rata taxelor suplimentare a fost modificata de mai multe ori in functie de nivelul prejudiciului adus UE de legislatia SUA.

Anul trecut, in luna mai, rata taxelor suplimentare a crescut de la 6% la 26%. Conform celor mai recente modificari, incepand cu 1 mai 2014, aceasta rata va scadea de la 26% la 0,35% iar lista produselor pentru care se aplica masurile ramanand neschimbata.

Ce inseamna acest lucru pentru dumneavoastra?

Importa societatea dumneavoastra unul sau mai multe dintre urmatoarele produse originare din SUA?

 

CN code

 

Descriere

0710 40 00 Porumb dulce, nefiert sau fiert in apa sau in abur, congelat
9003 19 30 Monturi si rame de ochelari sau de articole similare si parti ale acestora, din alte materiale
8705 10 00 Automacarale
6204 62 31 Pantaloni si pantaloni scurti din tesaturi “denim”

Daca acesta este cazul, incepand cu 1 mai 2014, rata taxei suplimentare care se aplica pentru importurile originare din SUA in UE va scadea de la 26% la 0,35%.

Ce este de facut?

Societatile care importa produsele mentionate mai sus originare din SUA in UE vor beneficia de scaderea ratei taxei suplimentare, astfel planificarea vanzarilor, livrarilor și importurilor in UE putand fi estimata pe termen lung.

Sursa: Regulamentul nr. 303/2014 din 25 martie 2014 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 673/2005 al Consiliului de instituire de drepturi vamale suplimentare la importurile anumitor produse originare din Statele Unite ale Americii.

Autori:

Pieter Wessel

Partener (Deloitte)

+40 21 207 52 42

Mihai Petre

Senior Manager (Deloitte)

+40 21 207 53 44

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau