Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

OECD publica rapoartele din 2014 din cadrul Proiectului BEPS

In data de 16 septembrie, Comitetul pentru Afaceri Fiscale al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a publicat documentele (rapoartele din 2014) pe care a promis ca le va emite in acest an, in cadrul Planului de actiune cu privire la Erodarea bazei de impunere si a transferului de profit (BEPS) din 2013. Rapoartele din 2014 reprezinta 7 din cele 15 actiuni ale Proiectului BEPS la care iau parte 44 de tari care sunt sau vor fi membre OCDE sau membre ale G20.

Cateva din rapoartele din 2014 schiteaza recomandarile asupra carora s-a convenit prin negociere pentru cele 44 de tari si care sugereaza chimbarea legislatiilor interne si a tratatelor, oferind deopotriva si alte masuri care vin in intampinarea guvernelor care se confrunta cu dificultati ca urmare a instrumentelor de capital hibride” si a practicelor abuzive de aplicare a tratatelor de evitarea dublei impuneri.

Desi Romania nu este membra OCDE, precum nici una din cele 44 de state mai sus mentionate, autoritatile romane ar putea sa ia in considerare implementarea unora dintre aceste recomandari.

Rapoartele din 2014 acopera urmatoarele actiuni:

Actiunea 1: Infruntarea provocarilor fiscale ale economiei digitale Actiunea 2: Neutralizarea efectelor instrumentelor de capital hibride

Actiunea 5: Combaterea mai eficienta a practicilor fiscale abuzive, luand in considerare transparenta si substanta

Actiunea 6: Prevenirea acordarii de beneficii conform tratatelor in circumstante neadecvate

Actiunea 8: Recomandari cu privirea la aspecte privind preturile de transfer in cazul activelor intangibile

Actiunea 13: Recomandari referitoare la documentarea preturilor de transfer si a raportarii country-by-country

Actiunea 15: Dezvoltarea unui instrument multilateral pentru modificarea tratatelor fiscale bilaterale

Avand in vedere ca multe dintre recomandarile prevazute in rapoartele mentionate mai sus nu sunt suficient de clare pentru a fi puse in aplicare in acest stadiu, proiectul BEPS ramane in curs de dezvoltare si multe dintre cele mai dificile intrebari au fost amanate pentru a fi luate in considerate ulterior. Cu toate acestea, rapoartele din 2014 ofera un cadru initial referitor la modul in care tarile membre ale OCDE, ale G20 sau tarile care urmeaza liniile directoare ale OCDE, ar putea implementa recomandarile BEPS in legislatia interna sau modifica tratatele de evitare a dublei impuneri odata ce proiectul OCDE este finalizat.

Mai multe detalii puteti gasi aici.

In cazul in care aveţi intrebari sau aveţi nevoie de asistenta pentru a estima o potentiala expunere, va rugam nu ezitaţi sa va adresati catre:

Dan Badin

Partener Coordonator Servicii Fiscale şi Juridice (Deloitte)

+40 21 207 53 92

Ana Petrescu

Manager ( Deloitte)

+40 21 207 56 04

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau