Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

MUSAT & ASOCIATII declanseaza insolventa ASESOFT INTERNATIONAL

Conform informatiilor publicate pe Portalul instantelor de judecata, MUSAT & ASOCIATII, in calitate de avocati ai companiei suedeze TRANSAS MARINE INTERNATIONAL AB, a reusit sa obtina deschiderea procedurii de insolventa cu privire la ASESOFT INTERNATIONAL SA, societatea-fanion a lui Sebastian Ghita.

Ultimele cinci bilanturi contabile depuse la Fisc arata ca ASESOFT INTERNATIONAL SA este una dintre cele mai importante societati controlate de Sebatian Ghita, cu o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro.

Bazandu-se pe sute de contracte de milioane de euro incheiate in conditii suspecte cu diverse institutii de stat – autoritati locale sau centrale – grupul Asesoft construit de deputatul Sebastian Ghita parea indestructibil. Imperiul lui Ghita a inceput sa se clatine insa o data cu declansarea anchetelor DNA iar deschiderea procedurii de insolventa cu privire la Asesoft International poate reprezenta o lovitura de gratie care sa destructureze imperiul lui Ghita.

Avand in vedere influenta detinuta de grupul Asesoft in judetul Prahova precum si faptul ca litigiul de insolventa a inceput din 2014, dispunandu-se inclusiv plata unei cautiuni, lupta judiciara dintre avocatii creditorului si Asesoft pare sa fi fost aprinsa.

Asesoft a fost insa invinsa iar procedura de insolventa a fost deschisa in cursul zilei de astazi 3 noiembrie 2015. Administrator judiciar provizoriu al societatii a fost desemnata casa de insolventa IONESCU SI SAVA IPURL.

Conform informatiilor publicate, in perioada urmatoare administratorul judiciar va efectua notificarea deschiderii procedurii tuturor creditorilor, debitorului si Oficiului Registrului Comertului pentru efectuarea mentiunii si prin publicare in Buletinul Procedurilor de Insolventa si intr-un ziar de larga circulatie.

Termenul pentru depunerea de catre administratorul judiciar a raportului prin care sa propuna fie intrarea in procedura simplificata, fie continuarea perioadei de observatie din procedura general a fost fixat la 23.11.2015 iar pentru depunerea raportului asupra cauzelor si imprejurarilor care au duc la aparitia insolventei debitorului, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila, la 14.12.2015. Totodata au fost fixate urmatoarele termene: b) termenul-limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului, la 17.12.2015; c) termenul de verificare a creantelor, de intocmire si publicare in BPI a tabelului preliminar de creante, la 05.01.2016; d) termenul de definitivare a tabelului creantelor, la 29.01.2016; e) 11.01.2016 data primei sedinte a adunarii creditorilor, ora si locul urmand a fi stabilita de administratorul judiciar desemnat.

 

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau