Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Lichidari imobiliare: Mai multe active Energoconstrucţia, în faliment, scoase la vânzare de lichidator cu 13,6 mil. lei

Lichidatorul judiciar al Energoconstrucţia Bucureşti a scos la vânzare mai multe terenuri şi clădiri ale constructorului aflat în faliment, preţurile de pornire a licitaţiilor având o valoare cumulată de 13,6 milioane lei, fără TVA, informeaza ZF.ro.

Activele sunt situate în judeţele Brăila, Mureş, Galaţi, Bacău, Arad, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara, Dâmboviţa şi Caraş Severin, potrivit unui anunţ al lichidatorului, Muşat & Asociaţii – Restructuring & Insolvency SPRL, postat pe website-ul www.musatinsolv.ro.

Preţul cel mai ridicat, de 2,08 miloane lei fără TVA, este solicitat pentru un imobil din Drobeta-Turnu Severin.

Licitaţiile sunt programate la 20 mai, la sediul lichidatorului din Capitală.

Compania a intrat în insolvenţă, la cerere, în ianuarie 2012, falimentul fiind pronunţat de Tribunalul Bucureşti la finele anului trecut. Numărul creditorilor se ridică la peste 460, potrivit datelor publicate pe site-ul instanţei.

Energoconstrucţia SA – Trust Antrepriză Generală a fost înfiinţată în anul 1949 sub denumirea Întreprinderea de Stat Energoconstrucţia şi a fost privatizată în anul 1994 prin metoda MEBO.

Compania, cu un portofoliu diversificat de lucrări, de la construcţii civile şi industriale până la termoficări, reţele de apă şi canalizări, a fost unul dintre cei mai importanţi constructori din România.

Dacă în 2008 Energoconstrucţia Bucureşti înregistra afaceri de 220 miloane lei, având peste 2.000 de angajaţi, la finele anului 2012 compania raporta un rulaj de doar 4 milioane lei, numărul salariaţilor coborând la aproximativ 100, potrivit datelor de la Finanţe.

Reprezentanţii companiei declarau în 2008 că firma intenţiona să înceapă în anul respectiv primul proiect imobiliar propriu, de peste 100 de milioane euro, în cartierul Berceni din Capitală.

Sursa: ZF.ro

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

DOR..GRG..buz.. a spus: August 13th, 2014 at 1:36 pm

mai salariatilor voi cautati acum la necazul care e pe acest om voi acum imbarligati conducerea asta care ati mancat si ati trait atatia ani de zile care va dat case,de vati crescut copii de va dadea brad de craciun miei de paste ,care ati venit cu biciclete si ati plecat cu masini si ajunseserati toti salariatii sa va faceti ingineri sefi de santier sefi de echipa din furturile care le furati de la acest om ca voi lati falimentat ca era prea bun cu toti salariatii de la toate filialele din tara si de la centrul trust de la bucuresti.acest om a fost ca un tata pentru voi si pentru copii vostri si daca a dat de necazul acesta va rog cautati sa fiti si voi oamenii si sa va reamintit ce a facut si el pentru voi in trecut .mai baieti mai oameni mari doamna olarescu si domnul director erati ca copii lor nustiu daca va mai amintiti cand luati banii de la caserie si va era frica sai numarati pe hol nu credeati de salariile care vi se dadeau si pe alta parte voi furati dati discentrat tot trustul si toate filialele eu nam fost un turnator ca eu am lucrat cu voi si daca eu ma duceam sa va torn eu ma imbogateam si voi ramaneati saraci am avut omenia mea pentru toti care va cunosc dar va rog frumos ganditiva si sa va fie mila si sa aveti un respect de acesti oameni.cu toata falimentarea care a inceput acum 2 ani tot se mai fura domnul director a crezut ca are oamenii de baza dar sa stiti ca eu acum 2 ani tot am ciripit acestui om care se numeste naidin dar mia spus sa imi vad de treaba ca stie el cu ce oameni lucreaza eu tot va respect dar terminati cu comentariile care le mai aud si eu trebuie sa aveti un respect ca in viata nu poti sa traiesti cu asa ceva ganditiva ca avem un dumnezeu va salut

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau