Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Investitii importante ale Solek Group pentru dezvoltarea unor proiecte fotovoltaice

Solek Group, dezvoltator de proiecte de energie regenerabila si EPC, a atras peste 6,1 milioane de euro de la institutii financiare pentru refinantarea mai multor parcuri fotovoltaice cu o putere instalata totala de 8,58 MWp. “Doua dintre acestea (capacitate totala 3,58 MWp) au fost finantate de Garanti Leasing iar alte doua parcuri fotovoltaice (capacitate totala de 5 MWp) de OTP Bank Romania”, a anuntat David Nový, CEO-ul Solek Group.

„Obtinerea refinantarii a fost ultima etapa importanta a acestei investitii. Facilitatile de credit externe acordate proiectelor Solek reprezinta o recunoastere a profilului lor tehnic si juridic solid, fapt confirmat si de consultantii nostri de top, si anume Tuca Zbarcea & Asociatii si TUV SUD”, a adaugat Nový.

In continuare, Solek se va concentra pe dezvoltarea si constructia de noi proiecte fotovoltaice, precum si consolidarea prezentei grupului în Romania, cu precadere în ceea ce priveste serviciile de exploatare si întretinere (O&M). „Solek cauta activ noi oportunitati de afaceri în energie verde la nivel international si, în acest sens, efectuam pasi importanti pentru a patrunde pe pietele din Chile si Turcia”, a spus Zdeněk Sobotka, presedinte al Solek Holding SE, care este actionarul majoritar al grupului.

Solek Holding SE, cu sediul în Praga (Cehia), este o companie privata cu experienta de 5 ani, oferind cu succes investitorilor servicii de valoare prin dezvoltarea si operarea de proiecte fotovoltaice din Europa Centrala si de Est. Solek Holding SE se angajeaza sa dezvolte cele mai eficiente proiecte fotovoltaice posibile, pentru propriul portofoliu si pentru terti. Compania este calificata si detine experienta în procedurile de autorizare, servicii de inginerie, achizitii, constructii, operare, întretinere si negocieri comerciale. Echipa este formata din specialisti cu vaste cunostinte în ceea ce priveste procedurile de finantare si dezvoltare de proiecte, contribuind în mod colectiv la implementarea, construirea si operarea de proiecte fotovoltaice cu o capacitate instalata de peste 20 MW.

 

 

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau