Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Fondatorii Casei de Insolventa Transilvania cercetati penal de DIICOT

Andrei Cionca, patronul Casei de Insolventa Transilvania (CITR), are calitate de suspect intr-un dosar in care este cercetat de DIICOT pentru constituire de grup infractional organizat si spalare de bani, informeaza ziarul Bursa.

Astfel, conform sursei citate, se pare ca cercetarea penala se realizeaza in cadrul dosarului 14/D/P/2014, de la DIICOT Cluj, care ar viza insolventa “Leonardo, Romplumb, Victoria Holding, dar si fabuloasa insolventa a societatii Mox Construction, constructorul complexului Tower din Manastur”.

Conform unor surse din DIICOT Cluj, citate de Gazeta de Cluj, procurorii cerceteaza un grup infractional organizat care ar fi fost infiintat in urma cu sapte ani de Andrei Valentin Cionca, patronul CITR, precum si de sotia acestuia, Cionca Anghelof Andreea Lacramioara, dar si de apropiati ai acestuia: Radu Lotrean, Vasile Godinca, Ion Florin Brisc si Popa Sorin Anton. La acest grup ar fi aderat in 2009 si Oana Luca, care nu mai lucreaza la CITR din 2013, precum si Pop Vasile Sorin.

“Casa de Insolventa Transilvania a fost folosita in scopul obtinerii de beneficii materiale prin folosirea si traficarea bunurilor apartinand unor societati comerciale aflate in procedura de insolventa sau faliment, care erau administrate de societate, iar ulterior, in vederea ascunderii sau disimularii adevaratei naturi a provenientei, a dispozitiei, a circulatiei sau a proprietatii bunurilor obtinute in mod ilicit, prin folosirea unor procedee fiscale ilicite si folosirea de persoane interpuse, bunurile ajungeau in final la beneficiarii reali”, a declarat o sursa din cadrul DIICOT pentru Gazeta de Cluj. Asociatii CITR si toti cei cercetati in acest dosar penal ar fi venit cu cate o societate prin care se “scurgeau” banii de la firmele aflate in insolventa catre cei care trebuiau sa fie practicienii in insolventa si sa incerce sa salveze firmele de la faliment, mai noteaza site-ul Gazeta de Cluj. “Cionca, Lotrean, Godinca si Luca au actionat in calitate de reprezentanti ai Casei de Insolventa Transilvania si asociati sub diferite forme in cadrul SC Consultanta Andrei & Andrei SRL, SC Real Estate Specialist, SC Eurocount&Audit, SC Dynamic Law, iar Brisc Ion Florin a actionat ca reprezentant al urmatoarelor societati: BCK International, SC Compact S Grup, SC Eda Consult, SC Expert PC, SC Stein&Brown, Asociatia Ecologica de Mediu, Asociatia Ecologica Padurea Verde, Organizatia de Promovare a Tinerilor cu Dizabilitati, iar suspectul Popa Sorin Anton a actionat ca reprezentant al unei singure societati implicate in activitate infractionala CS Invest Consulting, pe cand Pop Vasile Sorin a actionat ca reprezentant al SC Asset Admin”, mai arata sursa citata de publicatia clujeana. Valoarea prejudiciului calculat de DIICOT in ceea ce priveste dosarul Casa de Insolventa Transilvania si Andrei Cionca este de 1,1 milioane de euro, potrivit publicatiei.

Citeste mai multe aici:

DIICOT: Andrei Cionca şi Casa de Insolvenţă Transilvania – grup infracţional organizat pentru spălare de bani

Nimeni nu infirma ca Andrei Cionca este suspect, intr-un dosar DIICOT

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau