Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

…afli daca o firma este in insolventa

Deschiderea procedurii insolventei cu privire la o firma poate avea un impact deosebit asupra tuturor celor care au relatii comerciale cu aceasta (ex: pierderea sumelor avansate catre respectiva firma, denuntarea imediata a contractelor existente, nelivrarea/intarzierea la livrare a marfii etc.).

Avand in vedere ca, din cauza crizei economice, tot mai multe firme risca sa intre in insolventa, in cazul in care vreti sa incheiati un contract cu o firma si, in special, in cazul in care intentionati sa virati un avans catre aceasta, ar fi bine sa va asigurati, mai intai, ca respectiva firma nu este in insolventa, folosind urmatoarele surse de informare:

I.            Surse neoficiale

Daca este vorba despre o firma cunoscuta, vestea cu privire la deschiderea procedurii insolventei circula de regula foarte repede prin presa. Prin urmare, verificarea poate incepe printr-o simpla cautare pe Internet cu privire la numele firmei si cuvantul insolventa.

Spre exemplu, daca vom cauta pe Google dupa expresia „insolventa Flanco” vom gasi imediat foarte multe articole privind procedura insolventei deschisa cu privire la aceasta firma cunoscuta.

II.          Surse oficiale

Avand in vedere ca informatiile postate pe Internet sau obtinute din alte surse neoficiale pot fi incorecte/incomplete, este foarte recomandabil sa verificati intotdeauna aceste informatii, folosind sursele oficiale, mentionate mai jos.

De asemenea, in cazul in care firma cu care doriti sa incheiati contractul nu este foarte cunoscuta, este foarte posibil sa nu obtineti nicio informatie relevanta din sursele neoficiale. Prin urmare, si in acest caz este recomandabil sa folositi urmatoarele surse oficiale de informatii cu privire la procedurile de insolventa:

a)          Portalul Instantelor de Judecata

Si

b)          Buletinul Procedurilor de Insolventa

 

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

LILIANA TOMA a spus: Februarie 17th, 2015 at 4:55 pm

Doresc sa aflu firmele care sunt in insolventa

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau