Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Absolvirea cursului intensiv privind “Bazele dreptului civil si comercial austriac”

Pe data de 6 martie 2018 a avut loc la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti festivitatea de absolvire a cursului „Bazele dreptului civil si comercial austriac”, organizat la initiativa Schoenherr si Asociatii cu sprijinul Institutului de Cercetare pentru Drept Comercial Central si Est-European din cadrul Universitatii de Stiinte Economice din Viena.

La cursul intensiv organizat pe parcursul primului semestru al anului universitar 2017/2018 s-au inscris studenti la drept si profesionistii in drept vorbitori de limba germana. In cadrul festivitatii, participantilor le-au fost decernate diplome de absolvire, iar Roxanei Andrei – studenta cu cele mai bune rezultate obtinute in cadrul examenului – i-a fost acordat premiul oferit de catre organizatori, constand intr-un stagiu de o saptamana la Universitatea de Stiinte Economice din Viena.

„Programele educationale multi-jurisdictionale sunt o sansa pentru studenti si profesionistii dreptului sa isi dezvolte orizontul de cunostinte si ne bucuram sa luam parte activa la organizarea unor astfel de proiecte. Totodata, pentru studentii la drept, sansa castigarii unui astfel de premiu consta in posibilitatea de a lua contact cu sisteme juridice si educationale din alte tari. Or, Institutul de Drept din cadrul Universitatii de Stiinte Economice din Viena este in prezent cea mai atractiva institutie educationala in domeniul dreptului afacerilor din Viena.” – a declarat doamna avocat Eva Hegedues-Brown, Partener Schoenherr (Bucuresti), initiatoarea acestui proiect, cu ocazia festivitatii de absolvire.

La festivitatea de absolvire au tinut discursuri domnul prof. univ. dr. Razvan Dinca, Prodecan al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, domnul Benedikt Saupe, Consilier Adjunct Sef de Misiune, Ambasada Austriei la Bucuresti si domnul lector univ. dr. Liviu Gheorghe Zidaru, Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Cursul „Bazele dreptului civil si comercial austriac” este un proiect initiat si sponsorizat de Schoenherr si Asociatii. Cursul a fost gazduit de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si sustinut de Institutul de Cercetare pentru Drept Comercial Central si Est-European din cadrul Universitatii de Stiinte Economice din Viena. Partenerii oficiali ai proiectului sunt Banca Comerciala Romana si Stein&Partners.

Schoenherr este o firma de avocatura prezenta in Europa Centrala si de Est, cu peste 300 de avocati in cele 14 birouri si patru practici nationale. Principiile cheie pe care se bazeaza filosofia Schoenherr sunt calitatea, flexibilitatea, inovatia si solutiile practice pentru mandatele din domeniul avocaturii de afaceri. In Romania, Schoenherr poarta denumirea de Schoenherr si Asociatii SCA, fiind societate membra a Baroului Bucuresti. In cadrul biroului din Bucuresti lucreaza in prezent o echipa formata din 60 de avocati si consultanti.

Universitatea din Bucuresti este una dintre cele mai importante institutii de invatamant superior si de cercetare din Romania. In cei aproape 150 de ani de existenta, Universitatea din Bucuresti si-a dobandit un solid prestigiu national si international. Facultatea de Drept este una dintre cele mai vechi facultati ale Universitatii din Bucuresti. Cadrele didactice, mari personalitati ale vietii stiintifice, dar si multe cu activitate politica prodigioasa, lucreaza in catedrele traditionale: catedra de drept public, catedra de drept privat si catedra de drept penal.

Institutul de Cercetare pentru Drept Comercial Central si Est-European (Forschungsinstitut für mittel- und osteuropäisches Wirtschaftsrecht – FOWI) din cadrul Universitatii de Stiinte Economice din Viena (Wirtschaftsuniversität Wien) a fost fondat la inceputul anilor ´90 de catre Prof. Dr. Peter Doralt, LL.M (Harvard). Condus de catre prof. univ. dr. Martin Winner, FOWI  se ocupa astazi in principal cu analiza dreptului comercial, proiecte de drept comparat si cursuri de drept. Institutul a fondat deja cu succes de mai multi ani scoli similare in cooperare cu universitati gazda in Bratislava (Slovacia), Sofia (Bulgaria) si Brno (Cehia).

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 https://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau