Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Zamfirescu Racoti & Partners a acordat asistenta pentru o importanta fuziune in domeniul energetic

Complexul Energetic Hunedoara, societate detinuta in totalitate de statul roman, actionand in domeniul energiei electrice, a absorbit Societatea Nationala a Huilei Petrosani, companie de stat din domeniul minier. Formalitatile de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului a operatiunii de fuziune au fost finalizate in data de 8 iulie a.c. Incepand cu aceasta data, Complexul Energetic Hunedoara S.A. include termocentralele Mintia, Paroseni si minele viabile de carbune Vulcan, Lonea, Livezeni si Lupeni, si are ca obiect principal de activitate producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor de huila.

Prin operatiunea de fuziune, realizata cu asistenta avocatilor Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP), societatea integrata energie-mine spera sa isi eficientizeze activitatea, sa reduca semnificativ costurile de productie si sa isi consolideze pozitia in cadrul sistemului energetic din Romania.

Ma bucur ca am reusit sa finalizam cu succes acest proiect, respectand termenele destul de stranse care ne-au fost impuse. Nu a fost o misiune usoara, cu atat mai mult cu cat operatiunea a necesitat autorizarea prealabila de catre Consiliul Concurentei. Un astfel de demers presupune o munca laborioasa si o buna cunoastere a domeniilor in care societatile implicate isi desfasoara activitatea. Mai mult, atunci cand fuziunea nu se realizeaza intra-grup, provocarile sporesc: fiecare entitate incearca, in mod firesc, sa isi prezerve interesele si sa isi impuna viziunea, au loc negocieri, trebuie regandite structuri organizatorice si mecanisme decizionale care sa convina ambelor parti”, a declarat Anca Danilescu, Avocat asociat senior ZRP.

Pe parcursul procesului de fuziune, asistenta juridica a fost asigurata de echipa ZRP, coordonata de Anca Danilescu, Avocat asociat senior. Principalii avocati care au acordat asistenta in cadrul operatiunii sunt Elena Iacob – avocat colaborator coordonator, si Iuliana Negoita – Avocat colaborator senior.

Despre Zamfirescu Racoti & Partners

Nascuta din fuziunea a doua cunoscute societati de avocati, ambele infiintate in anul 1995, Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania. ZRP ofera servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business si al consultantei fiscale, fiind recomandata de anuarele internationale de specialitate pentru performantele sale in diverse arii de practica, precum: litigii, arbitraj, insolventa, drept financiar-bancar, drept societar / fuziuni si achizitii, dreptul muncii, energie si resurse naturale, proprietate industriala, drepturi de autor, drept imobiliar, piata de capital, drept fiscal.

ZRP are o echipa de 41 de avocați, dintre care sase asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), si Antoniu Obancia (asociat).

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau