Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Wolf Theiss a asistat Alliance Healthcare Deutschland AG la achizitionarea actiunilor Farmexpert

WOLF THEISS a acordat consultanta distribuitorului anglo-german de farmaceutice Alliance Healthcare Deutschland AG, membru al grupului Alliance Boots, la achizitionarea a 20% din actiunile societatii romane Farmexpert DCI S.A. Wolf Theiss finalizeaza astfel cea de-a zecea tranzactie din anul 2013.

Urmand tranzactia initiala din 2006 cand achizitionase 60% din actiunile Farmexpert, anul trecut, Alliance Healthcare Deutschland a dobandit un pachet suplimentar de 20% din actiuni. Zilele acestea a avut loc finalizarea celei de-a treia achizitii, ce a vizat restul de 20% din actiuni, preluate de la Dr. Eugen Banciu, fondatorul companiei Farmexpert. Grupul Alliance Boots detine astfel in prezent 100% din actiunile societatii romane Farmexpert.

Farmexpert este unul dintre principalii distribuitori de produse farmaceutice si para-farmaceutice din Romania, cu o cota de piata de peste 15%. Aceasta achizitie ulterioara de actiuni nu este doar ultimul pas in preluarea Farmexpert de catre Alliance Healthcare Deutschland, ci si o miscare strategica a grupului Alliance Boots pe piata romaneasca.

Echipa Wolf Theiss care a asistat tranzactia a fost coordonata de Horst Ebhardt, Partener. Acesta a fost asistat de Ileana Glodeanu Counsel si Hartwig Kienast Senior Associate, ambii specializati in Corporate/M&A. Günter Bauer Partener si Claudia Chiper Senior Associate au fost specialistii pe probleme ce tin de dreptul concurentei.

Ileana Glodeanu, Counsel a comentat incheierea tranzactiei, astfel: „Suntem incantati ca am putut asista Alliance Boots la achizitia in etape a Farmexpert, in cadrul unei scheme multi-anuale. Tranzactia demonstreaza potentialul sectorului pharma din Romania.”

Echipa Corporate/M&A Wolf Theiss Bucuresti a finalizat o serie de tranzactii in anul 2013, in domenii precum pharma/medical, energie regenerabila, media & advertising, gas & oil, transport.

Alliance Healthcare Deutschland AG, fosta Andreae-Noris Zahn AG (ANZAG), cu sediul social in Frankfurt am Main, apartine principalului furnizor de servicii medicale pentru farmacii si producatori din Germania. Este membra a grupului Alliance Boots, lider european in domeniu. Segmentul pietei angro de produse farmaceutice, cu cele 25 sucursale, are cea mai densa retea de distributie din industrie. Grupul are peste 2.700 de angajati si o cifra de afaceri in Germania de aproximativ 4 miliarde EUR. Alliance Boots este activa in 25 de tari si are peste 108.000 de angajati.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau