Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Wolf Theiss a acordat consultanta catre Volksbank Real Estate Services pentru o vanzare de 17 milioane de Euro

Wolf Theiss a asistat compania VB Real Estate Services GmbH in vanzarea subsidiarei sale din Romania, Immorom Sigma, catre PVN România si Inprox Bucuresti, ambele subsidiare ale grupului BauMax, pentru un pret de 17 milioane de EURO. Cumparatorii au fost asistati de avocatii de la Noerr.

Tranzactia a fost incheiata pe fondul iesirii de pe piata locala a grupului bauMax si achizitia intregului grup in Romania de catre grupul francez Adeo, proprietarul lantului de magazine de bricolaj Leroy Merlin. Acestia din urma preiau reteaua existenta de 15 magazine detinute de catre bauMax in Romania.

Achizitia a insemnat si restructurarea intregului grup bauMax in Romania, implicand un numar de noua institutii de credit dintre care cinci banci si patru societati de leasing sau IFN-uri. Este privita ca cel mai complex proces de reorganizare al bauMax, care se va concentra asupra unui numar de cinci piete din Europa Centrala si de Est.

Echipele de avocati de la Wolf Theiss si Noerr s-au confruntat cu un sir amalgamat de probleme in domenii diverse, inclusiv in ceea ce priveste aspectele corporative, de drept civil si bancar sau de interactiunea acestor ramuri de drept cu dreptul austriac. Mai mult, avocatii implicati de ambele parti au fost nevoiti sa negocieze si sa raspunda intereselor clientilor lor intr-un interval de timp extrem de limitat si ambitios, intreaga tranzactie trebuind finalizata pana la sfarsitul lunii noiembrie 2014.

Conform surselor, din partea Wolf Theiss Austria, VB Real Estate Services GmbH au fost asistati de Gabriele Etzl, Avocat Partener, si Hartwig Kienast, Counsel, acestia coordonand toate aspectele tranzactiei cu impact pe drept austriac.

In Romania tranzactia a implicat in special Avocatii Seniori Alexandru Campean si Fabiola Meister din cadrul departamentului de Corporate/M&A al Wolf Theiss Romania si Avocat Ramona Hromei specializat in drept bancar, sub supervizarea Ilenei Glodeanu, Avocat Partener ce coordoneaza departamentul Corporate/M&A la Bucuresti. Ileana, Fabiola, Alexandru si Ramona au fost de asemenea asistati de avocatii colaboratori Diana Stetiu, Tudor Botea si Tudor Nistor ai Wolf Theiss.

“Tranzactia ne-a ridicat cateva provocari interesante in special din perspectiva necesitatii de a reconcilia cerintele tuturor partilor implicate in tranzactie si in acelasi timp de a obtine o structura finala viabila si posibila din punct de vedere practic. Obiectivul nostru comun, realizat cu succes, a fost acela de a ne asigura ca tranzactia este finalizata si produce efecte incepand cu data de 18 noiembrie 2014, timpul fiind un factor foarte important” a explicat Ileana Glodeanu, Partener Corporate/M&A Wolf Theiss Bucuresti.

Din partea Noerr, tranzactia a fost condusa de Mihai Macelaru, care coordoneaza departamentul de M&A, asistat de avocatii Magdalena Lupoi si Luiza Bedros. Echipa Noerr a fost supervizata de Rusandra Sandu, avocat partener ce coordoneaza departamentul de Corporate/M&A din Bucuresti.

DESPRE WOLF THEISS
Infiintata in 1957, Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatura din Europa Centrala si de Est, specializata in acordarea de asistenta in domeniul afacerilor internationale. In cele 14 birouri din Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina, isi desfasoară activitatea 340 de avocati care acorda consultanta pentru societati comerciale locale si internationale, cu operatiuni in domeniul industrial, comert si servicii, precum si pentru banci si societati de asigurare. Imbinand practica juridica si cea comerciala, WOLF THEISS dezvolta solutii complete si inovatoare, bazate pe experienta si cunostintele acumulate in domeniul juridic, fiscal si comercial.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau