Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Vor fi obligati comerciantii sa faca standuri separate cu produsele care expira curand?

Plenul Senatului a adoptat, luni, o propunere legislativa, semnata de mai multi deputati PNL, care obliga producatorii si importatorii sa introduca in magazine standuri separate pentru produsele care expira in trei zile.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului 99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata a fost adoptata de plenul Senatului cu 87 de voturi pentru, 2 voturi impotriva si 2 abtineri.

Propunerea legislativa se refera la obligativitatea pentru operatorii economici de a introduce in magazinele de comercializare standuri separate pentru produsele care expira in termen de trei zile.

Astfel, produsele aflate la comercializare cu pret redus, sau oferte promotionale, cu trei zile inainte de expirarea datei durabilitatii minimale/datei limita de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de calabilitate, se sorteaza si se expun la comercializare, separate, cu informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor.

Producatorii si importatorii sunt obligati sa introduca standuri separate cu produse care expira in termen de trei zile.

Potrivit legii, nerespectarea prevederilor prezentului alineat este considerata practica comerciala incorecta si se sanctioneaza conform reglementarilor legale in vigoare.

Comisia economica a dat un raport de admitere cu amendamente propunerii legislative.

Propunerea legislativa face parte din categoria legilor ordinare, forul decisional in privinta acesteia fiind Camera Deputatilor.

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau