Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Tuca Zbarcea & Asociatii Tax promoveaza un nou partener

Tuca Zbarcea & Asociatii Tax, divizia de fiscalitate a societatii de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii promoveaza un nou partener, consolidandu-si, astfel, echipa de fiscalisti.

Cel care obtine statutul de partener in entitatea de taxe afiliata reputatei case de avocatura este  Alin Chitu. Alin Chitu are o larga experienta profesionala (9 ani) in cadrul unor companii precum Deloitte si KPMG si va coordona, alaturi de Alexandru Cristea, activitatile de procedura fiscala. Deasemenea, Alin Chitu va colabora indeaproape cu avocatii departamentului de litigii specializati in contencios fiscal, oferindu-se, astfel, clientilor, excelente servicii juridice si fiscale integrate.

Despre promovarea lui Alin Chitu, Tax Partnerul Alexandru Cristea a declarat: „Decizia este una fireasca, Alin a facut parte din echipa de start-up a Tuca Zbarcea & Asociatii Tax si a contribuit semnificativ la atingerea obiectivelor de dezvoltare a business-ului in ultimele 12 luni. Am fost umar langa umar de la inceput iar aceasta promovare este o recunoastere a aportului sau la consolidarea practicii noastre pe piata serviciilor de consultanta fiscala”.

Potrivit reprezentantilor firmei, activitatea s-a derulat anul trecut in linie cu asteptarile si estimarile de la momentul infiintarii Tuca Zbarcea & Asociatii Tax, in martie 2012. Serviciile s-au axat pe diverse proiecte de eficientizare fiscala, dar si pe consultanta operationala in domeniul taxelor directe si indirecte, precum si pe implicarea punctuala in proiecte de fuziuni si achizitii, restructurari de afaceri ori divizari. In 2012, echipa de consultanti fiscali si-a adus o contributie importanta la finalizarea privatizarii Automobile Craiova cu gigantul american Ford Motor Co. Mandatul a presupus o analiza amanuntita a tuturor implicatiilor fiscale si financiare aferente acestei ultime etape a contractului de privatizare si s-a incheiat cu virarea sumei de 38 milioane de euro de catre compania americana la bugetul de stat.

Ce asteptari si estimari are Tuca Zbarcea & Asociatii Tax pentru anul 2013? In primul rand, o crestere a afacerilor de cel putin 20%-25%, mizand atat pe recomandarile venite prin intermediul firmei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, cat si pe potentialul de dezvoltare a propriului portofoliu de clienti. Totodata, Alin Chitu declara: „Anul acesta vrem sa crestem practica in zona de compliance – este o arie buna, ce asigura venituri constante, noi pana acum axandu-ne pe servicii de consultanta, si atat. De asemenea, mizam pe venituri si din proiectele pe care le derulam in sectoare precum energie, agricultura, imobiliar, bancar, dar si din tranzactii – fuziuni si achizitii, divizari si privatizari”.

Constituita in martie 2012, Tuca Zbarcea & Asociatii Tax s-a lansat pe piata serviciilor de consultanta fiscala cu specialisti din Big4 si Ministerul Finantelor Publice, printre care se numara si Ion Capdefier, fost Director General in Ministerul Finantelor Publice si ANAF timp de 17 ani.

Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii Tax include in prezent sase consultanti fiscali „full-time”, carora li se adauga expertii in contencios fiscal ai firmei de avocatura, in total mizand pe o echipa de 13 profesionisti. Pentru anul in curs, se are in vedere recrutarea a cel putin trei consultanti fiscali.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii Tax cuprinde cateva zeci de clienti, printre care Alstom Transport, ArcelorMittal Roman, Autoritatea Nationala pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), CEZ, Carrefour Romania, Ericsson Telecommunications Romania, Stabilus Romania.

Coordonatorii practicii de consultanta fiscala sunt Alexandru Cristea, Tax Partner, Alin Chitu, Tax Partner in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii Tax si Razvan Gheorghiu-Testa, Avocat asociat in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 100 de avocati dintre care 20 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul „best friend” cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. – parte a grupului francez Sofiprotéol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania etc.

Sursa foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

 

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau