Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Tuca Zbarcea & Asociatii obtine o victorie importanta intr-un dosar cu o miza de 7 milioane de euro

Tuca Zbarcea & Asociatii obtine o victorie importanta intr-un dosar cu o miza de 7 milioane de euro

Passavant Roediger GmbH, reprezentata de avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii, a obtinut castig de cauza in procesul prin care a fost contestat rezultatul licitatiei organizate de Aquacaras S.A. Resita.

Curtea de Apel Timisoara a decis, irevocabil, sa admita plangerea formulata de Passavant Roediger GmbH cu privire la rezultatul procedurii de atribuire a contractului de lucrari pentru statia de epurare Caransebes, intorcand astfel o licitatie in valoare de 30 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro). 

Proiectul este finantat prin POS Mediu Axa prioritara „Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata” – Fonduri de Coeziune 82,64 % – Co-finantare nationala 17,36%.

Solutia favorabila obtinuta de Tuca Zbarcea & Asociatii anuleaza o decizie anterioara a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, care validase hotararea autoritatii contractante, Aquacaras S.A. Resita, de a respinge ca neconforma oferta Passavant Roediger GmbH si de a atribui contractul unui alt operator economic. Decizia Curtii de Apel Timisoara este irevocabila.

Echipa de aparatori a fost formata din Ionut Serban (foto) si Dan Cristea, care au asigurat reprezentarea Passavant Roediger GmbH in redactarea si sustinerea plangerii in fata instantei timisorene.

Solutia reprezinta o confirmare a consistentei argumentelor juridice pe care le-am ridicat in aceasta speta, dar si a experientei dobandite de echipa noastra in domeniul specific al achizitiilor publice privind constructia/reabilitarea cu fonduri europene a statiilor de epurare din mai multe judete din vestul si estul tarii”, a declarat Ionut Serban, Avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Tuca Zbarcea & Asociatii este cotata in fruntea clasamentului realizat de directorul international Legal 500 in ceea ce priveste capacitatea de solutionare a disputelor. Echipa de peste 40 de avocati din cadrul departamentului de litigii si arbitraje interne si internationale reprezinta clienti la toate nivelurile sistemului jurisdictional romanesc, de la tribunalele de prima instanta pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si in proceduri speciale in fata Curtii Constitutionale si in fata instantelor nationale si internationale, in proceduri complexe de arbitraj in baza regulilor Curtii de Arbitraj Comercial International (Camera de Comert si Industrie a Romaniei), ICC, UNCITRAL, GAFTA si ICSID.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 100 de avocati dintre care 21 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul „best friend” cu Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social,  drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. – parte a grupului francez Sofiprotéol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, Vodafone Romania SA, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, AEGON etc.

###

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau