Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Tuca Zbarcea & Asociatii intr-o tranzactie de milioane de euro pe piata de amanet din Romania

Participatia integrala de capital la Express Credit Amanet, una dintre cele mai mari retele de amanet din Moldova, s-a vandut concernului american de servicii financiare Dollar Financial Group, Inc., recunoscut la nivel mondial pentru activitatile de profil.

Tuca Zbarcea & Asociatii (TZA) a acordat asistenta juridica proprietarilor Express Credit Amanet – Bogdan si Ioana Gheorghiu – in ceea ce priveste vanzarea integrala a participatiilor catre o firma americana, parte a concernului Dollar Financial Group, cu afaceri de aproape 1,1 miliarde de dolari in 2012.

Potrivit avocatilor care au asistat vanzatorii, tranzactia a fost una complexa si a ridicata, pe parcursul derularii negocierilor, anumite probleme speciale, atat comerciale, cat si juridice, dar care, multumita colaborarii excelente cu reprezentantii cumparatorului si echipa acestuia de consultanti, au putut fi acomodate si rezolvate spre satisfactia ambelor parti.

Sebastian Radocea, Managing Associate in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonatorul echipei de avocati care a reprezentat interesele familiei Gheorghiu a declarat: „Am apreciat faptul ca partile au cazut de acord destul de rapid asupra termenilor intelegerii, aceasta tranzactie fiind un exemplu de proiect de succes atunci cand asteptarile vanzatorului si cumparatorului coincid, iar societatea tinta este una solida, cu perspective certe de expansiune de dezvoltare ulterioara”. Acesta a adaugat faptul ca negocierile dintre parti au durat aproximativ 12 luni.

In ultimele doua luni, avocatii departamentului de fuziuni si achizitii din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii au finalizat cu succes mai multe tranzactii importante de pe piata locala, cum ar fi vanzarea ATE Bank Romania, vanzarea agentiei de comunicare online Kinecto International, achizitia de catre UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing IFN a business-ului de retail si Royal Preferred Banking al RBS Bank (Romania).

Expertiza Tuca Zbarcea & Asociatii in acest domeniu este cotata in fruntea clasamentului tuturor directoarelor juridice internationale, cum ar fi Legal 500, Chambers Europe, IFLR 1000, care recunosc astfel pozitia de lider a Tuca Zbarcea & Asociatii pe piata locala de fuziuni si achizitii.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 100 de avocati dintre care 20 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul „best friend” cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. – parte a grupului francez Sofiprotéol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania etc.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau