Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Tuca Zbarcea & Asociatii, decizie fara precedent la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Tuca Zbarcea & Asociatii a reprezentat Eureko SAFPP SA in recursul formulat in fata instantei supreme in cazul administratorilor fondurilor de pensii private vs. Consiliul Concurentei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul promovat de Eureko SAFPP SA impotriva Deciziei nr. 39/2010 emisa de Consiliul Concurentei prin care Eureko SAFPP SA fusese amendata pentru o presupusa intelegere incheiata in anul 2007 pe piata administrarii fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II din Romania).

In data de 21 februarie 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat prima hotarare irevocabila in dosarul fondurilor de pensii sanctionate de Consiliul Concurentei, anuland definitiv decizia autoritatii de concurenta. Anterior, Eureko pierduse in fata Curtii de Apel Bucuresti, solutia fiind desfiintata de instanta suprema.

In 2010, Consiliul Concurentei sanctionase 14 administratori de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II din Romania) cu o amenda in cuantum de 5,2 milioane de lei. Dintre acestia, 9 au contestat in justitie decizia Consiliului Concurentei.

Potrivit Ioanei Hrisafi, Avocat asociat in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii care a pledat in fata curtii supreme, „decizia Inaltei Curti este prima decizie irevocabila in dosarul fondurilor de pensii, fiind deschizatoare de drumuri pentru celelalte cazuri aflate pe rolul instantelor de fond si de recurs.
De asemenea, Anca Jurcovan, Managing Associate al firmei de avocatura, care a gestionat aspectele de dreptul concurentei incidente acestei spete, a punctat elementele de dificultate ale cazului: „A fost o provocare sa atacam abordarea extrem de formala adoptata de Consiliului Concurentei in decizia din 2010 si sa demonstram instantei, repunand faptele in contextul lor real si valorizand argumentul logic si economic, ca practica incriminata de Consiliu, prin natura sa, nu avea cum sa lezeze concurenta pe piata pentru a intra pe lista neagra”.

Tuca Zbarcea & Asociatii este cotata in fruntea clasamentului realizat de directorul international Legal 500 in ceea ce priveste capacitatea de solutionare a disputelor. Echipa de peste 40 de avocati din cadrul departamentului de litigii si arbitraje interne si internationale reprezinta clienti la toate nivelurile sistemului jurisdictional romanesc, de la tribunalele de prima instanta pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si in proceduri speciale in fata Curtii Constitutionale si in fata instantelor nationale si internationale, in proceduri complexe de arbitraj in baza regulilor Curtii de Arbitraj Comercial International (Camera de Comert si Industrie a Romaniei), ICC, UNCITRAL si ICSID.
De asemenea, echipa de dreptul concurentei este lider de piata in ceea ce priveste serviciile de dreptul concurentei, fiind clasata pe primul loc in toate editiile Chambers Europe din ultimii sase ani.

Activitatea de dreptul concurentei include asistarea companiilor multinationale cu privire la o gama larga de aspecte specifice, de la proceduri de notificare la Consiliul Concurentei, ajutoare de stat, pana la reprezentare in investigatiile declansate de autoritatea de reglementare pe diverse piete: petrol, telecomunicatii, piata bunurilor de larg consum, industria siderurgica, farmaceutica, pensii private etc.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:
Cu o echipa formata din 95 de avocati in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul „best friend” cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.
Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase recunoasteri si distinctii pe plan local si international, fiind castigatoarea premiului „Firma de Avocatura a Anului” timp de patru ani consecutivi si desemnata „Cea mai inovatoare casa de avocatura din Europa Continentala” de catre Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordata cea mai importanta distinctie a directorului international de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum si cel mai important premiu regional atribuit de revista britanica The Lawyer – „Firma de Avocatura a Anului pentru Europa de Est si Balcani” (The Lawyer European Awards 2010).
De asemenea, recent, Tuca Zbarcea & Asociatii a castigat premiul pentru cel mai apreciat stil de management („Best Managed Workplace”) in cadrul ceremoniei MPF European Leadership Awards 2012.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau