Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Tuca Zbarcea & Asociatii castiga pentru ArcelorMittal Tubular Products Roman un litigiu cu o miza de 66 milioane de euro

Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut, pentru Arcelor Mittal Tubular Products Roman, o hotarare irevocabila in fata Curtii de Apel Bacau in litigiul cu un actionar minoritar privind o majorare de capital de aproximativ 66 milioane de euro.

Litigiul a fost initiat de un actionar minoritar al ArcelorMittal Tubular Products Roman, activ pe piata de capital, si a avut ca obiect anularea Hotararii AGA a producatorului de tevi de otel adoptata in 26 ianuarie 2012.

Echipa de avocati care a reprezentat ArcelorMittal Tubular Products Roman in toate etapele procesuale a fost coordonata de avocatii asociati Ioana Gelepu (specializata in litigii) si de Silvana Ivan (specializata in piata de capital, drept societar si achizitii/fuziuni). Din echipa implicata in acest proiect au mai facut parte si Gabriela Costescu (avocat senior din echipa de litigii) si Ciprian Timofte (avocat senior in echipa de consultanta), ambii cu o bogata experienta in spete complexe, implicand, in egala masura, aspecte de piata de capital/drept societar, dar si de ordin litigios.

Acest rezultat confirma acuratetea procedurii decizionale a clientului nostru, cu ocazia adoptarii unei hotarari foarte importante pentru societate. De asemenea, solutia reprezinta punctul final pentru o disputa ce a antrenat pana acum si alte sapte litigii, in cadrul carora acelasi actionar minoritar a contestat o serie de hotarari ale adunarii generale. Toate aceste sapte litigii au fost solutionate favorabil in mod irevocabil pentru clientul asistat de noi, ArcelorMittal Tubular Products Roman” a declarat Ioana Gelepu, avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Solutia pronuntata de Curtea de Apel Bacau in data de 26 septembrie 2013 recunoaste validitatea Hotararii AGA a ArcelorMittal Tubular Products Roman din 26 ianuarie 2012, prin care s-a aprobat majorarea capitalului social cu suma de 292.100.000 lei (aproximativ 66 milioane de euro). Litigiul a antrenat contracararea, prin analize juridice laborioase, a numeroase aspecte-cheie pentru procesul decizional din cadrul unei societati comerciale listate. Astfel, au fost vizate conditiile si mecanismele de realizare a unei majorari de capital pentru o astfel de entitate, cerintele aferente de informare a actionarilor si de efectuare a publicitatii masurilor adoptate, precum si elemente ce tin de organizarea adunarilor actionarilor. Ca urmare a hotararii Curtii de Apel Bacau, au fost transate in mod irevocabil o serie de chestiuni esentiale in legatura cu aceste subiecte, dintre care multe insuficient dezvoltate/tratate pana in prezent de practica in materie.

Ne bucuram sa adaugam la palmaresul Tuca Zbarcea & Asociatii inca un succes rezultat din sincronizarea optima a expertizei departamentului nostru de litigii cu cea a echipei specializate in piete de capital. In ultimii ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a adus reusite notabile clientilor sai implicati in dispute privind piata de capital si aspecte de drept societar, asigurand protejarea drepturilor si intereselor acestora” a declarat Silvana Ivan, avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Tuca Zbarcea & Asociatii este cotata in fruntea clasamentului realizat de directorul international Legal 500 in ceea ce priveste capacitatea de solutionare a disputelor. Echipa de peste 40 de avocati din cadrul departamentului de litigii si arbitraje interne si internationale reprezinta clienti la toate nivelurile sistemului jurisdictional romanesc, de la tribunalele de prima instanta pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si in proceduri speciale in fata Curtii Constitutionale si in fata instantelor nationale si internationale, in proceduri complexe de arbitraj in baza regulilor Curtii de Arbitraj Comercial International (Camera de Comert si Industrie a Romaniei), ICC, UNCITRAL, GAFTA si ICSID.

Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii in domeniul pietelor de capital este una dintre cele mai experimentate din Romania, oferind servicii de asistenta juridica privind aspectele legislative (cerintele legale si procedurile aplicabile admiterii pe piata de capital), constituirea si functionarea societatilor listate, a firmelor de investitii, SAI-urilor si altor jucatori importanti din piata, precum si cu privire la operatiuni diverse pe piata de capital, inclusiv oferte publice, admiteri la tranzactionare etc. Totodata, echipa Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta curenta institutiilor pietei – Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 100 de avocati dintre care 21 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul „best friend” cu Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social,  drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. – parte a grupului francez Sofiprotéol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, Vodafone Romania SA, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, AEGON etc.

Citeste si:

 

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau