Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat Piraeus Bank Grecia in vanzarea ATE Bank Romania

Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat Piraeus Bank Grecia in vanzarea ATE Bank Romania

Cu o echipa pluridisciplinara formata din avocati de consultanta cu experienta vasta in arii de practica precum drept bancar, fuziuni si achizitii, drept societar, cat si din consultanti fiscali, casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a oferit asistenta juridica Piraeus Bank Grecia in tranzactia privind vanzarea participatiei de 93,27% detinuta in ATE Bank Romania. Tranzactia s-a facut cu un investitor roman si are o valoare de peste 10 milioane de euro.

Avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii au asistat vanzatorul pe tot parcursul negocierilor si pana la semnarea tranzactiei. De asemenea, ei vor continua sa asiste vanzatorul pentru indeplinirea unor conditii suspensive in vederea finalizarii tranzactiei, precum si la realizarea divizarii partiale a ATE Bank Romania deoarece tranzactia este conditionata de divizarea unei majoritati a activelor si pasivelor ATE Bank Romania si integrarea acestora in Piraeus Bank Romania, precum si de obtinerea acordurilor din partea autoritatilor de reglementare.

Echipa Tuca Zbarcea si Asociatii a fost coordonata de partenerii Mihai Dudoiu si Razvan Gheorghiu-Testa, carora li s-au adaugat alti avocati si consultanti fiscali, printre care Dragos Apostol, Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii si Alin Chitu, Tax Partner in cadrul diviziei de fiscalitate a firmei de avocatura.

Despre aceasta tranzactie, Dragos Apostol, Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii a declarat: „Este un proiect interesant din perspectiva structurii tranzactiei – una relativ complexa, ce a presupus o comunicare deschisa si o abordare inovatoare din partea tuturor celor implicati. Dar dincolo de provocarea profesionala, mai imbucurator mi se pare acest proiect pentru mediul de afaceri, caci prefigureaza aparitia unui nou jucator pe piata bancara intr-o perioada in care se afirma, din ce in ce mai des, ca reluarea finantarii este cheia relansarii economice generale“.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 100 de avocati dintre care 20 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul „best friend” cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. – parte a grupului francez Sofiprotéol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania etc.

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau