Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat grupul Getin Holding la achizitia Romanian International Bank

Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat grupul financiar polonez Getin Holding in legatura cu achizitia pachetului integral de actiuni in Romanian International Bank.

Avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii au oferit servicii de asistenta juridica cumparatorului pe durata intregului proces de achizitie, acestea acoperind realizarea unui audit juridic cu privire la Romanian International Bank, definirea si structurarea cadrului contractual, precum si negocierea documentelor tranzactiei.

Finalizarea achizitiei este conditionata, printre altele, de obtinerea acordurilor relevante din partea autoritatilor de supraveghere financiara din Romania.

Tuca Zbarcea & Asociatii va continua sa ofere servicii de asistenta juridica Getin Holding si pe parcursul perioadei de implementare a documentelor contractuale.

Tuca Zbarcea & Asociatii a alocat o echipa extinsa de profesionisti specializati in proiecte de fuziuni si achizitii in domeniul bancar, coordonata de catre Cornel Popa, Partener, precum si Cristian Radu si Gabriela Anton, Managing Associates. De asemenea, din echipa au mai facut parte Patricia Enache, Bogdan Halcu, Mihai Anghel, Alexandru Anghel, Andreea Oprisan, Cornelia Tabirta, Raluca Sanucean si Sergiu Cretu.

„Proiectul a reprezentat o provocare pentru echipa noastra, avand in vedere calendarul extrem de scurt pentru incheierea documentelor tranzactiei. Suntem incantati sa oferim asistenta juridica unui grup polonez foarte activ pe piata fuziunilor si achizitiilor din sectorul bancar din Europa Centrala si de Est”, a precizat Cristian Radu, Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Getin Holding are activitati in tari precum Polonia, Ucraina, Belarus si Rusia, in domeniul bancar, al intermedierilor financiare, asigurarilor si al leasingului si este una dintre cele mai mari companii listate la bursa din Varsovia.

Achizitia Romanian International Bank se inscrie intr-o serie de proiecte din domeniul bancar, in care avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii au fost implicati in ultimele 12 luni. Este vorba de proiecte importante prin care institutiile de credit si financiare isi redimensioneaza prezenta pe piata locala prin achizitii sau transferuri de portofolii. In acest context, avocatii  Tuca Zbarcea & Asociatii au acordat asistenta Piraeus Bank in legatura cu preluarea unei parti din activele ATE Bank in cadrul unei proceduri de divizare partiala, precum si UniCredit Tiriac Bank in legatura cu preluarea portofoliului de retail al RBS Bank Romania.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 100 de avocati dintre care 21 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul „best friend” cu Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social,  drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. – parte a grupului francez Sofiprotéol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, Vodafone Romania SA, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, AEGON etc.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau