Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Tribunal specializat in adoptii internationale

Tribunal specializat in adoptii internationale

Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA) analizeaza posibilitatea infiintarii unui tribunal specializat in adoptii internationale, pentru urgentarea procedurii si pentru specializarea completului, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, presedintele institutiei, Bogdan Panait.

Presedintele ORA a declarat ca un tribunal specializat pe adoptiile internationale ar fi necesar pentru urgentarea termenelor in instanta, pentru reducerea termenului de redactare a sentintei, care de obicei dureaza foarte mult, dar si pentru specializarea completului, toate aceste masuri fiind necesare pentru a micsora timpul petrecut in Romania de familiile care doresc sa adopte.

Bogdan Panait a mai spus ca se incearca gasirea unei soluţii şi pentru copii, explicand ca, de obicei, sentinţa judecatoreasca este data dupa plecarea parinţilor din ţara şi, pana cand aceştia vin sa preia copilul, trebuie stabilit unde sta minorul.

Romania a redeschis, din 7 aprilie 2012, adoptiile internationale doar pentru cetatenii romani stabiliti in strainatate. Acestea au fost interzise incepand cu 1 ianuarie 2005, cand a intrat in vigoare Legea 273/2004 privind regimul juridic al adoptiilor.

Sursa: Mediafax

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

New regulations on antitrust damages actions in Romania

The long-awaited Antitrust Damages Directive, which all Member States should have implemented in their legal systems by 27 December 2016, has finally been transposed into Romanian legislation by the Emergency Government Ordinance No. 39/2017 ("EGO"), in force as of 8 June 2017. Damage claims for competition...

( 0 http://pro-legal.ro/new-regulations-on-antitrust-damages-actions-in-romania/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau