Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Tribunal specializat in adoptii internationale

Tribunal specializat in adoptii internationale

Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA) analizeaza posibilitatea infiintarii unui tribunal specializat in adoptii internationale, pentru urgentarea procedurii si pentru specializarea completului, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, presedintele institutiei, Bogdan Panait.

Presedintele ORA a declarat ca un tribunal specializat pe adoptiile internationale ar fi necesar pentru urgentarea termenelor in instanta, pentru reducerea termenului de redactare a sentintei, care de obicei dureaza foarte mult, dar si pentru specializarea completului, toate aceste masuri fiind necesare pentru a micsora timpul petrecut in Romania de familiile care doresc sa adopte.

Bogdan Panait a mai spus ca se incearca gasirea unei soluţii şi pentru copii, explicand ca, de obicei, sentinţa judecatoreasca este data dupa plecarea parinţilor din ţara şi, pana cand aceştia vin sa preia copilul, trebuie stabilit unde sta minorul.

Romania a redeschis, din 7 aprilie 2012, adoptiile internationale doar pentru cetatenii romani stabiliti in strainatate. Acestea au fost interzise incepand cu 1 ianuarie 2005, cand a intrat in vigoare Legea 273/2004 privind regimul juridic al adoptiilor.

Sursa: Mediafax

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Maravela|Asociatii, partenerul roman al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500

Maravela|Asociatii este partenerul roman al GC Powerlist pentru Europa Centrala si de Est, compilatie a The Legal 500 ce cuprinde cei mai influenti si inovatori General Counsels din regiune. In urma nominalizarii si evaluarii din partea cercetatorilor The Legal 500, cei mai importanti General Counsel...

( 0 http://pro-legal.ro/maravelaasociatii-partenerul-roman-al-primei-gc-powerlist-din-cee-a-the-legal-500/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau