Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Trei (3) recursuri in interesul legii admise de ICCJ

Ieri, 15 aprilie 2013, instanta suprema (Inalta Curte de Casatie si Justitie), prin completul competent sa judece recursuri in interesul legii, a solutionat 3 (trei) recursuri in interesul legii, pronuntand urmatoarele solutii:

1)         In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 31 alin. 1, art. 33 alin. 4 si 5 si art. 149 din Legea nr. 85/2006  raportat la art. 725 alin. 1 si 4 din Codul de procedura civila cu referire la efectele modificarii pe cale legislativa a valorii prag prevazute de art. 3 pct. 12 din Legea nr.85/2006, stabileste ca judecatorul sindic va analiza indeplinirea conditiei referitoare la existenta creantei in cuantumul prevazut de lege prin raportare la momentul introducerii cererii de deschidere a procedurii.

2)         In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 5 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 221/2009, stabileste ca pot fi acordate despagubiri materiale numai pentru aceleasi categorii de bunuri care fac obiectul actelor normative speciale de reparatie, respectiv Legea nr. 10/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea nr. 247/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, sub imperiul carora partea interesata sa nu fi obtinut deja o reparatie.

3)         “In interpretarea si aplicarea art.460 alin.1 din Codul de procedura civila, stabileste ca termenul de 3 luni de la data când tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila, in care creditorul, debitorul sau organul de executare poate sesiza instanta de executare in vederea validarii popririi este un termen imperativ (peremptoriu), legal, fix si absolut, a carui nerespectare atrage sanctiunea decaderii.

 

Comunicat ICCJ

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau