Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Studiu EY: Preturile imobilelor vor inregistra cel mai inalt nivel din ultimii ani

Se estimeaza ca valorile de tranzactionare din sectorul imobiliar vor inregistra cel mai inalt nivel din ultimii ani, conform studiului EY – Global Capital Confidence Barometer. Diferenta intre valorile de tranzactionare estimate de cumparatori si cele estimate de vanzatori s-a redus spectaculos si este de asteptat sa scada in continuare in urmatoarele 12 luni. Acest fenomen sugereaza o posibila accelerare a tranzactiilor spre sfarsitul acestui an.

46% dintre respondenti se asteapta ca preturile sa creasca in anul urmator, comparativ cu 37% in aprilie 2012. Cu preturi estimate pe o tendinta ascendenta, cumparatorii ar putea dispune doar de o perioada limitata de timp pentru a investi in cele mai bune oferte”, spune Michael Fishbin, lider global EY pentru sectorul imobiliar si constructii.

De asemenea, executivii din domeniul imobiliar sunt mult mai increzatori in privinta evolutiei economiei globale decat in urma cu sase luni, se arata in acelasi studiu EY. Acesta cuprinde raspunsurile a 117 directori executivi din companii globale active in domeniul imobiliar, hotelier si cel al constructiilor. Astfel, 85% la suta dintre cei intervievati au raspuns ca starea economiei globale este pe o tendinta ascendenta sau stabila, ceea ce reprezinta un procent in crestere cu 20% in cele sase luni cuprinse intre octombrie 2012 si aprilie 2013.

Respondentii au fost, de asemenea, mult mai optimisti cu privire la cresterea ocuparii fortei de munca (48% vs. 28% in 2012), veniturile corporative (49% vs. 22% in 2012) si, cel mai spectaculos, disponibilitatea pentru creditare (51% vs. 18% in 2012). Aceasta ultima categorie este critica pentru sectorul imobiliar datorita dependentei acestuia de finantari.

Optimismul evident inregistrat de studiul nostru, chiar daca precaut pe alocuri, sugereaza ca mediul imobiliar a devenit mai stabil pentru tranzactii, ceea ce s-a vazut si in nota optimista in care a inceput acest an in Romania. Totusi, in continuare investitorii activi sunt interesati sa cumpere proprietati cu standard cat mai ridicat la preturi sub nivelul pietei“, spune Horiana Istodor, Senior Manager in cadrul departamentului de Evaluare si Modelare Financiara, EY Romania.

Destinatiile pentru investitii imobiliare continua sa se diversifice pe masura ce companiile isi redefinesc strategiile de crestere in functie de toleranta la risc. Din primele cinci piete considerate atractive pentru investitii, patru – India, China, Qatar si Chile – sunt pietele emergente care prezinta un potential puternic de crestere, dar si un risc mai mare. A cincea piata din top – Canada – a cunoscut o crestere economica solida in ultimii ani si a rezistat crizei financiare mondiale mai bine decat majoritatea celorlalte tari. O absenta notabila de pe lista pietelor preferate pentru investitii sunt statele europene. Germania este cea mai bine clasata, pe locul 15. Acest lucru sugereaza o preocupare permanenta a investitorilor imobiliari pentru stabilitatea economica si tendintele economiilor din zona euro.

Volumul total al tranzactiilor din real estate a atins 214 miliarde de USD in primul trimestru 2013, in crestere cu 23% fata de anul trecut. Cresterea s-a inregistrat in toate tipurile de proprietati. Geografic, EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) a inregistrat cele mai slabe rezultate, in timp ce volumul tranzactiilor din Asia a crescut cu 31%. Nu mai putin de 63% din volumul total al tranzactiilor este datorat tranzactiilor din China si Statele Unite. Daca ne referim numai la Statele Unite, stocurile de imobiliare noi si vechi aflate la vanzare sunt la cele mai joase cote istorice, ceea ce ajuta la cresterea preturilor.

Despre studiu

Global Capital Confidence Barometer este un sondaj periodic la nivelul executivilor de top din companii din intreaga lume, realizat de the Economist Intelligence Unit (EIU). Cei intervievati sunt clienti si contacte EY, ca si contributori EIU. Aceasta editie a studiului s-a concentrat pe cei 117 executivi de top din sectorul imobiliar, industria hoteliera si industria constructiilor.

Despre EY Romania

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167.000 de angajati in 700 de birouri din 140 de tari si venituri de aproximativ 24,4 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2012. Reteaua noastra este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajuta sa le oferim clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume. In Romania, EY este unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale inca de la infiintare, in anul 1992. Cei peste 500 angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. De la 1 iulie 2013, Ernst & Young a devenit EY, logo-ul s-a schimbat pentru a raspunde acestei modificari, iar noul tagline al companiei este „Building a better working world”. Aceasta redefinire a identitatii vizuale vine sa reflecte noua strategie a companiei, Vision 2020.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau