Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Societatea de stiinte juridice si Tuca Zbarcea & Asociatii organizeaza conferinta – Controverse in materia achizitiilor publice –

Conferinta „Controverse in materia achizitiilor publice” are drept scop lamurirea polemicilor iscate de diversele interpretari oferite unor chestiuni punctuale in materia achizitiilor publice, precum si o mai buna intelegere a modului de aplicare a prevederilor legale in aceasta materie.

Organizatorii – Societatea de Stiinte Juridice si firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii – isi propun ca evenimentul sa se desfasoare sub forma unei dezbateri interactive cu avocati-experti in materia achizitiilor publice, oficialitati din cadrul institutiilor cu atributii in acest segment, reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si ai institutiilor financiar-bancare si mediului de afaceri in general, precum si alti reprezentanti ai mediului juridic si judiciar.

Principalele teme de discutie ale conferintei „Controverse in materia achizitiilor publice”, 13 mai 2014

  • Completarea argumentatiei din contestație dupa studiul dosarului achizitiei. Identificarea limitelor in care contestatorul poate valorifica informatiile noi, obtinute cu prilejul studiului dosarului achizitiei, in perioada de solutionare a contestatiei.
  • Evaluari succesive in procedura achizițiilor publice. Posibilitatea identificarii unor motive de neconformitate noi sau diferite ale unor oferte considerate, cu prilejul evaluarilor anterioare, conforme. Posibilitatea procedurala a ofertantului desemnat castigator de a invoca neconformitatea unor oferte concurente.
  • Modificarea contractelor de achizitii publice pe parcursul executarii acestora. Reglementarea cazurilor de inlocuire a contractantului initial, fara a organiza o noua procedura de achizitii, prin Directiva 2014/24/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 26 februarie 2014 privind achizitiile publice si de abrogare a Directivei 2004/18/CE.
  • Obligatia implicarii subcontractantilor nominalizati in executarea contractului. Posibilitatea rezervarii de catre ofertant a dreptului de optiune privind implicarea subcontractantilor nominalizati in executarea contractului.
  • Obligatia implicarii ofertantului desemnat castigator in litigiul derulat in legatura cu procedura de atribuire. Modalitatea procedurala de implicare in procedura litigioasa si remediile efective in ipoteza in care un astfel de litigiu s-ar solutiona fara ca ofertantul desemnat castigator sa fi notificat.

Pentru detalii privind programul complet al conferintei „Controverse in materia achizitiilor publice” si procedura de inregistrare, accesati site-ul evenimentului pus la dispozitie de organizatorul Societatea de Stiinte Juridice.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Maravela|Asociatii, partenerul roman al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500

Maravela|Asociatii este partenerul roman al GC Powerlist pentru Europa Centrala si de Est, compilatie a The Legal 500 ce cuprinde cei mai influenti si inovatori General Counsels din regiune. In urma nominalizarii si evaluarii din partea cercetatorilor The Legal 500, cei mai importanti General Counsel...

( 0 http://pro-legal.ro/maravelaasociatii-partenerul-roman-al-primei-gc-powerlist-din-cee-a-the-legal-500/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau