Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Schoenherr: Experiente legale si financiare pentru o investitie de succes in domeniul agriculturii

Avocatii Simona Chirica (Partener Schoenherr si Asociatii) si Daniele Iacona (coordonatorul biroului pentru relatia cu clientii italieni din Schoenherr) modereaza seminarul “Noutati si solutii: experiente legale si financiare pentru o investitie de succes in domeniul agriculturii” care are loc in cadrul conferintei VIITORUL AGRICULTURII ROMANESTI INTRE INSTRUMENTE COMUNITARE SI FINANCIARE, organizata de Camera de Comert Italiana pentru Romania pe 4 decembrie, in Bucuresti (pentru mai multe detalii, vizitati pagina evenimentului: http://www.cameradicommercio.ro/ro/component/content/article/572.html).

Workshop-ul se va desfasura sub forma unei dezbateri interactive in care avocatii Schoenherr, impreuna cu specialisti in materie de consultanta fiscala, asigurari, precum si in domeniul bancar vor trata impreuna cu participantii o serie de subiecte de actualitate. Dintre acestea mentionam pe de o parte abordarea unor aspecte legislative in domeniul agriculturii (de exemplu: drepturi si obligatii ale proprietarilor de terenuri deservite de sisteme de irigatii; compensatii ce pot fi acordate agricultorilor din zone afectate de inundatii; noua procedura de restituire a terenurilor agricole si potentialele efecte asupra investitiilor in domeniul agriculturii; impedimente in procesul de comasare a terenurilor agricole; atestarea si certificarea produselor traditionale; perspective asupra dobandirii viitoare a terenurilor agricole), iar pe de alta parte dezbaterea unor aspecte practice precum: formalitatile necesare pentru a beneficia de subventii si in cazul transferului terenurilor pe durata unor campanii de subventionare, elemente cheie pentru incheierea unui contract de arenda. Printre subiectele tratate va fi inclusa o tema de maxima noutate si interes, respectiv impozitul pe constructii speciale.

Workshop-ul se adreseaza in principal investitorilor din sectorul agricol care vor beneficia de experienta specialistilor participanti la eveniment si vor dezbate impreuna cu acestia numeroase aspecte de importanta majora pentru asigurarea succesului investitiilor efectuate in Romania.

Simona Chirica este specializata in drept civil, drept comercial si drept fiscal. Are o vasta experienţa in tranzacţii imobiliare, achiziţii si fuziuni la nivel naţional, proiecte green field, probleme de drept societar. Simona este doctor in drept si lector universitar la Academia de Studii Economice, Bucuresti.

Daniele Iacona coordoneaza din 2006 biroul pentru relatia cu clientii italieni al Schoenherr. Daniele este specializat in achizitii si fuziuni si energie. Este absolvent al Universitatii din Bologna, Italia, si al Universitatii New South Wales, Sydney.

Despre Schoenherr

Schoenherr a fost fondata in 1950 la Viena si a devenit in timp o firma de avocatura de afaceri de top in Austria si Europa Centrala si de Est. Operand in Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Istanbul, Kiev, Liubliana, Praga, Sofia, Viena, Varsovia si Zagreb (birou in cooperare), Schoenherr este o adevarata firma europeana. In prezent, aproximativ jumatate dintre cei peste 300 avocaţi ai firmei sunt activi in sediile din afara Austriei.

In Romania, Schoenherr si-a inceput operaţiunile in 1996, fiind la acel moment una dintre primele firme de avocatura ce oferea servicii juridice la standarde de calitate europeana. De-a lungul anilor, Schoenherr si Asociaţii a fost implicat in proiecte de cea mai mare anvergura si a oferit soluţii juridice unor probleme din cele mai variate. In prezent, Schoenherr se afla in topul primelor 10 firme de avocatura din Romania (potrivit Ziarului Financiar, martie 2012).

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau