Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Schoenherr a asistat pe ENERGREEN INVESTMENT EUROPE SA intr-o tranzactie importanta in domeniul energiei regenerabile

Casa de avocatura europeana Schoenherr (prin biroul de la Bucuresti) a asistat si consiliat clientul ENERGREEN INVESTMENT EUROPE SA la cumpararea unui proiect solar important, de-a lungul intregului proces de achizitie, incepand cu faza prealabila de verificare a documentatiei in cadrul procesului de due dilligence si pana la finalizarea tranzactiei. Parcul solar care a facut obiectul tranzatiei se situeaza in Brasov si are o capacitate de 17 MWp.

Schoenherr nu a negat intampinarea si a unor bariere in cadrul negocierilor pe fondul recentelor intentii declarate ale Guvernului de a mai domoli trendul investitiilor in energie regenerabila. In acest sens, coordonatoarea echipei Schoenherr Bucuresti, partenerul Monica Cojocaru, a declarat: “Desi negocierile s-au desfasurat pe fondul discutiilor legate de initiativa controversata a Guvernului de a modifica actuala schema de sustinere a energiei regenerabile, ceea ce a adaugat o presiune suplimentara, tot procesul s-a desfasurat intr-un ritm sustinut, astfel incat sa se poata trece in cel mai scurt timp la implementarea efectiva a proiectului”.

Energreen Investment Europe SA este un holding global de investitii care cumpara, dezvolta, construieste si opereaza tehnologii de energie regenerabila. Energreen si-a alcatuit un amplu portofoliu, diferentiat din punct de vedere tehnologic si al pozitionarii geografice, cu scopul de a deveni un lider global in producerea si vanzarea de energie regenerabila.

Echipa coordonata de Monica Cojocaru (partener – energie, achizitii si fuziuni) a fost compusa din: Anca Velicu (avocat – energie si achizitii si fuziuni) si Daniele Iacona (coordonatorul biroului pentru clientii italieni – energie si achizitii si fuziuni), precum si Simona Chirica (partener – drept imobiliar), Cristina Dumitrascu (avocat – drept financiar-bancar), Madalina Mitan (avocat – drept imobiliar) si Cristiana Soare (avocat – drept imobiliar).

Despre Schoenherr

Schoenherr a fost fondata in 1950 la Viena si a devenit in timp o firma de avocatura de afaceri de top in Austria si Europa Centrala si de Est. Operand in Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Chisinau, Istanbul, Kiev, Liubliana, Praga, Sofia, Viena, Varsovia si Zagreb (birou in cooperare), Schoenherr este o adevarata firma europeana. In prezent, aproximativ jumatate dintre cei peste 300 avocati ai firmei sunt activi in sediile din afara Austriei.

In Romania, Schoenherr si-a inceput operatiunile in 1996, fiind la acel moment una dintre primele firme de avocatura ce oferea servicii juridice la standarde de calitate europeana. De-a lungul anilor, Schoenherr si Asociatii a fost implicat in proiecte de cea mai mare anvergura si a oferit solutii juridice unor probleme din cele mai variate. In prezent, Schoenherr se afla in topul primelor 10 firme de avocatura din Romania (potrivit Ziarului Financiar, martie 2012), obtinand premii importante, precum:

  • premiul pentru cea mai mare tranzactie din domeniul banci, asigurari si fonduri de pensii (ziarul financiar 2012)
  • premiul pentru cea mai mare tranzactie din piata serviciilor medicale (ziarul financiar 2011)
  • avocati de top in fuziuni si achizitii (finmedia 2010)
  • premiul pentru cea mai mare tranzactie din asigurari si fonduri de pensii (ziarul financiar 2010)
  • premiul pentru cea mai mare tranzactie din piata de retail (ziarul financiar 2010)

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau