In Monitorul Oficial nr. 208 de vineri, 12 aprilie 2013, a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr. 25/2013 (“OUG nr. 25/2013”) prin care se aduc anumite modificari foarte importante cu privire la Legea audiovizualului nr. 504/2002.
Astfel, in primul rand, se introduce in Legea audiovizualului un nou articol (art.29 indice 1) prin care se modifica substantial conditiile de achizitionare de spatiu publicitar televizat si, implicit, modul de desfasurare a activitatii de catre agentiile de publicitate.
Conform OUG nr. 25/2013, achizitionarea de publicitate TV nu va mai putea fi facuta de catre un intermediar decat in numele si pe seama beneficiarului final al publicitatii. Prin urmare, agentiile de publicitate nu vor mai putea achizitiona publicitate TV decat daca vor face dovada unei imputerniciri, cu drept de reprezentare, din partea beneficiarului final al publicitatii.
Mai mult, noile prevederi adoptate prin OUG nr. 25/2013 scot rabatul si alte avantaje tarifare din bugetul agentiilor de publicitate. Astfel, conform OUG nr. 25/2013:
Conform OUG nr. 25/2013, orice act care va fi incheiat cu nerespectarea prevederilor de mai sus va fi lovit de nulitate.
Totodata, prin OUG nr. 25/2013 se modifica anumite prevederi din Legea audiovizualului cu privire la procedura de eliberare, modificare si cesionare a licentelor audiovizuale.
Astfel, conform noului act normativ, cei care solicita licenta audiovizuala vor trebui sa depuna:
De asemenea, potrivit OUG nr. 25/2013, licenta audiovizuala va putea fi cedata doar cu acordul CNA si nu mai devreme de un an de la data intrarii in difuzare, atat timp cat nici societatea cedenta, nici cea cesionara nu au restante la bugetul de stat.
Potrivit HotNews.ro, reprezentantii principalelor doua organizatii ale industriei de comunicare (Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR) si IAA Romania), dar si unii membri ai CNA s-au declarat surprinsi de faptul ca a fost publicata aceasta ordonanta. Ei au declarat ca organizatiile lor nu au fost consultate, in pofida promisiunilor de dialog primite anterior si a faptului ca aceste asociatii si-au manifestat deschiderea pentru discutii pe teme legate de subiectele atinse in ordonanta de urgenta care a starnit valuri de reactii la sfarsitul anului trecut.
Versiunea oficiala a OUG nr. 25/2013 poate fi consultata timp de 10 zile de la publicare, in mod gratuit, folosind serviciul e-monitor administrat de catre Monitorul Oficial. Acceseaza aici caseta Monitorului Oficial din Centrul de Informare Pro-Legal pentru a vizualiza gratuit OUG nr. 25/2013 si alte acte normative importante prin intermediul serviciului e-monitor.
Copyright © Pro-Legal.ro 2012-2024. Toate drepturile rezervate.
As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...
( 0 )Citeste articolulPrin recursurile in interesul legii promovate in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a aratat ca nu exista un punct de vedere unitar in...
( 0 )Citeste articolulPe data de 6 martie 2018 a avut loc la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti festivitatea de absolvire a cursului „Bazele dreptului...
( 0 )Citeste articolul