Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Schimbari in procedura de autorizare in Romania a consultantilor fiscali straini

Din 3 aprilie 2013, procedura de autorizare in Romania a consultantilor fiscali straini a suferit unele modificari. Acestea au fost introduse prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 5/2013 care modifica Regulamentul pentru autorizarea consultantilor fiscali persoane straine (aprobat prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 9/2008).

Procedura de autorizare in Romania a consultantilor fiscali care au obtinut aceasta calitate intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European consta pana acum in sustinerea unui interviu in fata unei Comisii de evaluare desemnate de Consiliul Superior al Camerei Consultantilor Fiscali, in urma caruia, Comisia, in masura in care constata diferente teoretice si practice semnificative intre nivelul de formare profesionala a candidatului si cerintele de competenta profesionala stabilite prin actele normative romanesti, decidea daca solicitantul va sustine o proba de aptitudini sau va urma un stagiu de adaptare.

Odata cu modificarile survenite, decizia de a urma un stagiu de adaptare sau de a sustine o proba de aptitudini (atunci cand Comisia de evaluare constata diferente semnificative intre nivelul candidatului si cerintele legislative din Romania) apartine solicitantului, si nu Comisiei, care doar il informeaza pe acesta de cele doua (2) optiuni pe care le are.

 Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

New regulations on antitrust damages actions in Romania

The long-awaited Antitrust Damages Directive, which all Member States should have implemented in their legal systems by 27 December 2016, has finally been transposed into Romanian legislation by the Emergency Government Ordinance No. 39/2017 ("EGO"), in force as of 8 June 2017. Damage claims for competition...

( 0 http://pro-legal.ro/new-regulations-on-antitrust-damages-actions-in-romania/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau