Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Rosegur risca intrarea in insolventa pe fondul divergentelor dintre administratori si asociati

Potrivit informatiilor publicate pe portalul instantelor, unul dintre principalii asociati ai companiei de securitate Rosegur S.A. a solicitat insolventa acestei companii. Astfel, in data de 06.03.2013, societatea spaniola PROSEGUR COMPANIA (CIA) DE SEGURIDAD SA a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de deschidere a procedurii insolventei privind societatea romaneasca Rosegur SA, cerere care face obiectul dosarului nr. 9582/3/2013.

Spaniolii de la Prosegur se pare ca vor fi reprezentanti in acest litigiu de avocatii de la societatea Salans, Moore si Asociatii, care au depus cerere de deschidere a procedurii insolventei in numele Prosegur.

Rosegur este una dintre cele mai importante companii de securitate din Romania, care ofera servicii integrate de securitate la nivel national. Rosegur are aproximativ 30 de sucursale in care lucreaza circa 3.000 de angajati, dar si numerosi subcontractori. Rosegur are ca principali clienti banci (Millenium Bank, Raiffeisen Bank), companii de asigurari (Generali, Groupama) precum si firme din FMCG (Lidl, Carrefour), telecom (Vodafone) sau din energie (Mol).

Avand in vedere ca societatea spaniola Prosegur este unul dintre principalii asociati ai Rosegur SA, la o prima vedere s-ar putea crede ca Rosegur isi cere propria insolventa. Cu toate acestea, daca societatea romaneasca si-ar fi dorit insolventa, aceasta ar fi depus singura, prin propriile organe de conducere (ex. administratorii), cererea de deschidere a procedurii insolventei si ar fi putut obtine o solutie rapida (in aproximativ 5 zile).

Prin urmare, faptul ca societatea romaneasca nu si-a cerut singura insolventa, reprezinta o dovada clara a faptului ca exista serioase divergente de opinie intre actionari si/sau administratori cu privire la starea de insolventa a societatii Rosegur.

Pana in prezent nu s-a stabilit primul termen de judecata in dosarul privind cererea de insolventa depusa de Prosegur, insa daca aveti relatii contractuale cu Rosegur S.A. ar fi recomandabil sa monitorizati indeaproape acest dosar.

 

 Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau