Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Reguli noi de intrare si sedere pe termen scurt in Romania

Reguli noi de intrare si sedere pe termen scurt in Romania

Din 2014 se introduc reguli noi de intrare si sedere pe termen scurt in Romania pentru cetateni din state care nu fac parte din Uniunea Europeana/Spatiul Economic European.

Astfel, incepand cu data de 1 februarie 2014, cetatenii non-UE pot intra in Romania fara obtinerea unei vize de scurta sedere daca:

– sunt titulari ai unei vize valabile pentru doua sau multiple intrari, ai unor vize de lunga sedere sau ai unor permise de sedere eliberate de state Schengen;

– documentele prezentate sunt in perioada de valabilitate;

– numarul de intrari si durata sederii nu au fost epuizate.

In aceste conditii, cetatenii non-UE pot ramane pe teritoriul Romaniei pentru o perioada neintrerupta sau mai multe perioade a caror durata sa nu depaseasca 90 de zile in decursul oricarei perioade de 180 de zile precedente fiecarei zile de sedere pe teritoriul Romaniei.

Durata sederii in Romania nu poate depasi dreptul de sedere stabilit prin documentele emise de statul Schengen respectiv.

Autori:

Raluca BontasDirector (Deloitte)

+40 21 207 53 50; rbontas@deloittece.com

Radu Derscariu – Manager (Deloitte)

+40 21 207 53 47; rderscariu@deloittece.com
 

Acest Alert este furnizat cu titlu orientativ si nu trebuie considerat drept serviciu de consultanta. Este bine sa solicitati consultanta fiscala/juridica de specialitate inainte de a intreprinde actiuni bazate pe cuprinsul acestui document.

 Aceasta publicatie contine doar informatii generale si Deloitte Touche Tohmatsu Limited si firmele membre sau afiliate (numite impreuna Deloitte Network) nu ofera consultanta profesionala sau alte servicii in domeniul contabil, fiscal, juridic, al investitiilor prin intermediul acestei publicatii. Aceasta publicatie nu inlocuieste consultanta sau serviciile profesionale si nici nu ar trebui sa fie utilizata ca baza pentru orice decizie sau actiune care v-ar putea afecta finantele sau afacerea. Inainte de a lua orice decizie sau de a actiona intr-un mod care v-ar putea afecta finantele sau afacerea, trebuie sa discutati cu un consultant profesionist. Nicio entitate a Deloitte Network nu va fi raspunzatoare pentru pierderile de orice natura suferite de catre persoanele care se bazeaza pe aceasta publicatie.

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 200 000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

 © 2013 Deloitte Romania

Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau