Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Reff & Asociatii, societatea de avocati afiliata Deloitte Romania, a asistat anul trecut tranzactii de 1,3 miliarde euro

Valoarea mandatelor administrate anul trecut de Reff & Asociatii a depasit 1,3 miliarde de euro, pe fondul activitatii sustinute in domenii precum fuziuni-achizitii, imobiliar, bancar, piete de capital, energie si concurenta. 

Societatea estimeaza ca a incheiat anul 2012 aproximativ pe locul 5 pe piata avocaturii de business si spune ca a intermediat a doua cea mai mare tranzactie incheiata anul trecut in Romania.

Pentru noi, 2012 a fost un an excelent in care am crescut semnificativ ca numar de avocati si cifra de afaceri, in conditiile continuarii performantelor remarcabile din practicile noastre emblematice (fuziuni-achizitii, imobiliar, bancar) si ale avansarilor din zone in care am investit mai recent, cum ar fi practicile de energie, litigii sau concurenta”, spune Alexandru Reff – Avocat, Reff si Asociatii.

Fuziuni si achizitii in valoare cumulata de peste 800 milioane de Euro

Anul 2012 a inceput cu o tranzactie de 80 de milioane de euro in domeniul imobiliar – preluarea complexului de birouri clasa A Business City Center (Timisoara) de catre fondul de investitii New Europe Property Investments plc. (NEPI). Reff & Asociatii a oferit asistenta juridica cumparatorului. Negocierea a inceput de fapt din 2011, astfel ca tranzactia nu a fost incadrata pe 2012.

In iulie s-a finalizat o tranzactie importanta in domeniul prelucrarii sticlei. Reff & Asociatii a acordat asistenta juridica in vederea achizitionarii pachetului majoritar de actiuni al companiei romanesti GlassCorp S.A de catre Trakya Investment B.V. (Turcia). Investitia totala este de aproximativ 55 de milioane de euro.

Separat, societatea de avocatura a asistat Rosequeens Properties la preluarea Liberty Center Mall, achizitie desemnata a doua cea mai mare tranzactie realizata anul trecut in Romania, de 60 milioane euro.

Printre mandatele din domeniul energiei se numara asistenta juridica exclusiva acordata de Reff & Asociatii companiei portugheze EDP Renewables, in vederea restructurarii operatiunilor din Romania si alinierii la reglementarile existente. Valoarea proiectului s-a ridicat la 80 de milioane de euro.

Un alt mandat notabil este asistenta juridica acordata companiei ungare Magyar Villamos Muvek (MVM) pe parcursul analizei due diligence in vederea dezvoltarii unui parc cu 16 micro-hidrocentrale in Transilvania. Valoarea proiectului a fost de 10 milioane de euro.

Cea mai recenta tranzactie incheiata cu succes este preluarea complexului de birouri de clasa A Lakeview de catre New Europe Property Investments plc. Reff & Asociatii a oferit asistenta juridica fondului de investitii in pregatirea si negocierea contractului de vanzare-cumparare de actiuni si a documentatiei contractuale aferente. Cu o valoare totala de 61,7 milioane de euro, tranzactia a fost desemnata drept cea mai mare achizitie imobiliara din prima parte a anului 2013.

In domeniul bancar, majoritatea tranzactiilor din portofoliul Reff & Asociatii in anul 2012 (tranzactii in valoare totala de peste 250 milioane euro) a implicat asistenta juridica acordata unor banci in cazul imprumuturilor aflate in situatii de neexecutare, executare silita a imprumuturilor si a garantiilor, preluarea de active/ imprumutati, acorduri de tip “standstill”, concordat, precum si in protejarea drepturilor bancilor in cazul intrarii in procedura de insolventa.

Am asistat la intensificarea unor tipuri de tranzactii bancare mai putin obisnuite pana acum, cum ar fi transferul de portofolii de credite si operatiuni de securitizare, noi lucrand in acest moment la un numar de asemenea tranzactii. Separat, am asistat la un volum crescut de asistenta specializata in domeniul legislatiei valorilor mobiliare, pe care colegii mei le-au sustinut cu succes. Putem enumera, printre altele, decizia istorica a Curtii de Apel Bucuresti din vara anului trecut, care s-a pronuntat favorabil in dosarul privind presupuse fapte de abuz de piata de capital (cazul cu Bank of Cyprus si Banca Transilvania, n.r.)”, spune Andrei Burz-Pinzaru, avocat in cadrul Reff si Asociatii si coordonator al practicii de drept bancar si piete de capital.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau