Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Procedurile de organizare a adunarilor generale ale actionarilor – principala cauza de anulare a acestor hotarari, conform Narcisei Oprea, avocat in cadrul firmei de avocatura Schoenherr

Partenerul Narcisa Oprea, coordonatorul echipei de piata de capital al Schoenherr si Asociatii, s-a numarat printre lectorii invitati la evenimentul “Imbunatatirea standardelor de guvernanta corporativa” organizat de Institutul de Guvernanta Corporativa al Bursei de Valori Bucuresti in cooperare cu Schoenherr.

Prezentarea Narcisei Oprea a abordat probleme practice si norme interpretabile in legatura cu organizarea adunarilor generale ale actionarilor. Avocatul Schoenherr a atras atentia asupra unor aspecte punctuale, intre care problematica votului secret sau a cvorumului adunarii, aspecte care ar putea genera risc juridic in legatura cu validitatea hotararilor adunarilor generale ale actionarilor si a prezentat diverse solutii de diminuare a acestor riscuri.

Diminuarea riscurilor in legatura cu procedurile adunarilor generale este foarte importanta intrucat buna organizare a adunarilor generale este un pilon important al guvernantei corporative si covarsitoarea majoritate a cazurilor de anulare de hotarari are la baza probleme de ordin procedural. „Implementarea celor mai inalte standarde de guvernanta corporativa are o finalitate certa, si anume, crearea de valoare pentru actionari, ca atare, aceasta problema ar trebui sa fie o preocupare constanta a structurilor de conducere din companiile listate.

Chiar daca uneori legea nu ne ofera toate raspunsurile la intrebarile legate de organizarea adunarilor generale sau uneori ne ofera raspunsuri neclare, exista parghii foarte eficiente de eliminare a riscurilor legale prin promovarea unor ghiduri de bune practici si a unor proceduri interne detaliate de guvernanta corporativa”, a subliniat Narcisa Oprea.

Narcisa Oprea este partener al biroului Schoenherr din Bucuresti 2008. Narcisa, premiata in 2009 si in 2011 in randul celor mai buni avocati din Romania, are peste 15 ani de experienta pe piata de capital. A fost implicata in numeroase tranzactii, listari de referinta si emisiuni de obligatiuni. Narcisa sustine cursuri cu privire la piata de capital la Universitatea Financiar Bancara, este formator autorizat pentru cursurile de brokeri si consultanti de investitii si un lector activ in cadrul seminariilor si conferintelor organizate de Institutul de Guvernanta Corporativa al Bursei de Valori Bucuresti.

Despre Schoenherr

Schoenherr a fost fondata in 1950 la Viena si a devenit in timp o firma de avocatura de afaceri de top in Austria si Europa Centrala si de Est. Operand in Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Istanbul, Kiev, Liubliana, Praga, Sofia, Viena, Varsovia si Zagreb (birou in cooperare), Schoenherr este o adevarata firma europeana. In prezent, aproximativ jumatate dintre cei peste 300 avocati ai firmei sunt activi in sediile din afara Austriei.

In Romania, Schoenherr si-a inceput operatiunile in 1996, fiind la acel moment una dintre primele firme de avocatura ce oferea servicii juridice la standarde de calitate europeana. De-a lungul anilor, Schoenherr si Asociatii a fost implicat in proiecte de cea mai mare anvergura si a oferit solutii juridice unor probleme din cele mai variate. In prezent, Schoenherr se afla in topul primelor 10 firme de avocatura din Romania (potrivit Ziarului Financiar, martie 2012).

  • premiul pentru cea mai mare tranzactie din domeniul banci, asigurari si fonduri de pensii (ziarul financiar 2012)
  • premiul pentru cea mai mare tranzactie din piata serviciilor medicale (ziarul financiar 2011)
  • avocati de top in fuziuni si achizitii (finmedia 2010)
  • premiul pentru cea mai mare tranzactie din asigurari si fonduri de pensii (ziarul financiar 2010)
  • premiul pentru cea mai mare tranzactie din piata de retail (ziarul financiar 2010)

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau