Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Ordonanta de urgenta privind insolventa a fost contestata la Curtea Constitutionala de catre Avocatul Poporului

Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta privind insolventa, se arata intr-un comunicat de presa emis de catre Avocatul Poporului astazi, 09.10.2013.

Potrivit comunicatului, Avocatul Poporului a ridicat direct exceptia de neconstitutionalitate a art. 81 alin. (3) si a art. 348 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Argumentele invocate au vizat conformitatea dispozitiilor legale criticate fata de art. 1 alin. (5) si art. 15 alin. (2) din Constitutie, privind obligativitatea respectarii Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor, cat si a neretroactivitatii legii.

In calitatea sa de unica autoritate de jurisdictie constitutionala in Romania, Curtea Constitutionala urmeaza a se pronunta asupra constitutionalitatii art. 81 alin. (3) si a art. 348 din Ordonanta urgenta a Guvernului nr. 91/2013.

Exceptia de neconstitutionalitate se regaseste pe site-ul institutiei Avocatul Poporului, la sectiunea Contencios constitutional – exceptii de neconstitutionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului.

 

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PeliFilip a oferit consultanta cu privire la fuziunea companiilor ce detin doua centre comerciale din Bucuresti

cf-pf

Casa de avocatura PeliFilip a oferit consultanta juridica grupului Anchor in proiectul de fuziune a companiilor din cadrul acestuia, care detin si opereaza Bucuresti Mall si Plaza Mall. Procesul a fost gandit ca o fuziune prin absorbtie, in care intregul patrimoniu Plaza Mall a fost transferat catre...

( 0 http://pro-legal.ro/pelifilip-a-oferit-consultanta-cu-privire-la-fuziunea-companiilor-ce-detin-doua-centre-comerciale-din-bucuresti/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau