Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Ordonanta de urgenta privind insolventa a fost contestata la Curtea Constitutionala de catre Avocatul Poporului

Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta privind insolventa, se arata intr-un comunicat de presa emis de catre Avocatul Poporului astazi, 09.10.2013.

Potrivit comunicatului, Avocatul Poporului a ridicat direct exceptia de neconstitutionalitate a art. 81 alin. (3) si a art. 348 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Argumentele invocate au vizat conformitatea dispozitiilor legale criticate fata de art. 1 alin. (5) si art. 15 alin. (2) din Constitutie, privind obligativitatea respectarii Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor, cat si a neretroactivitatii legii.

In calitatea sa de unica autoritate de jurisdictie constitutionala in Romania, Curtea Constitutionala urmeaza a se pronunta asupra constitutionalitatii art. 81 alin. (3) si a art. 348 din Ordonanta urgenta a Guvernului nr. 91/2013.

Exceptia de neconstitutionalitate se regaseste pe site-ul institutiei Avocatul Poporului, la sectiunea Contencios constitutional – exceptii de neconstitutionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului.

 

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Schoenherr premiata de Global Arbitration Review pentru performante impresionante in 2016

Firma de avocatura Schoenherr, unul dintre cei mai puternici jucatori din avocatura de business in Europa Centrala si de Est, a fost numita "Echipa de Arbitraj International care a impresionat anul trecut” (trad. – ”The International Arbitration Practice that Impressed in the Past Year"), de catre...

( 0 http://pro-legal.ro/schoenherr-premiata-de-global-arbitration-review-pentru-performante-impresionante-in-2016/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau