Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Ordonanta de urgenta privind insolventa a fost contestata la Curtea Constitutionala de catre Avocatul Poporului

Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta privind insolventa, se arata intr-un comunicat de presa emis de catre Avocatul Poporului astazi, 09.10.2013.

Potrivit comunicatului, Avocatul Poporului a ridicat direct exceptia de neconstitutionalitate a art. 81 alin. (3) si a art. 348 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Argumentele invocate au vizat conformitatea dispozitiilor legale criticate fata de art. 1 alin. (5) si art. 15 alin. (2) din Constitutie, privind obligativitatea respectarii Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor, cat si a neretroactivitatii legii.

In calitatea sa de unica autoritate de jurisdictie constitutionala in Romania, Curtea Constitutionala urmeaza a se pronunta asupra constitutionalitatii art. 81 alin. (3) si a art. 348 din Ordonanta urgenta a Guvernului nr. 91/2013.

Exceptia de neconstitutionalitate se regaseste pe site-ul institutiei Avocatul Poporului, la sectiunea Contencios constitutional – exceptii de neconstitutionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului.

 

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Maravela|Asociatii, partenerul roman al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500

Maravela|Asociatii este partenerul roman al GC Powerlist pentru Europa Centrala si de Est, compilatie a The Legal 500 ce cuprinde cei mai influenti si inovatori General Counsels din regiune. In urma nominalizarii si evaluarii din partea cercetatorilor The Legal 500, cei mai importanti General Counsel...

( 0 http://pro-legal.ro/maravelaasociatii-partenerul-roman-al-primei-gc-powerlist-din-cee-a-the-legal-500/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau