Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Noul Cod Vamal al Uniunii – Dispozitii noi privind regimurile vamale suspensive

Noul Cod Vamal al Uniunii – Dispozitii noi privind regimurile vamale suspensive

Codul Vamal al Uniunii, ce va intra in vigoare la 1 mai 2016, va aduce modificari importante asupra regimurilor vamale suspensive.

Potrivit noilor prevederi, conditia de re-export a bunurilor dupa procesare in regim de perfectionare activa nu va mai fi o conditie obligatorie. In acest sens, regimul de perfectionare activa va fuziona cu cel de transformare sub control vamal si se va renunta la regimul de perfectionare activa cu rambursare.

Astfel, pentru bunurile destinate a fi puse in libera circulatie in Comunitate, datoria vamala aferenta va putea fi stabilita atat pe baza elementelor de taxare aferente bunurilor procesate, cat si pe baza celor aferente bunurilor plasate initial sub regimul de perfectionare activa (i.e. materiei prime).

In cazuri specifice, de exemplu, atunci cand sub regimul de perfectionare activa sunt plasate bunuri supuse unei masuri comerciale (e.g. taxe antidumping, masuri antisubventie, etc.), datoria vamala va putea fi stabilita numai in baza elementelor de taxare aferente bunurilor plasate initial sub regimul de perfectionare activa.

Ce inseamna acest lucru pentru dumneavoastra?

Codul Vamal al Uniunii, implicit noile modificari aduse regimului vamal de perfectionare activa pot avea impact semnificativ activitatile vamale desfasurate de compania dumneavoastra.

Ce este de facut?

Daca in prezent detineti o autorizatie pentru perfectionare activa sau transformare sub control vamal, activitatile vamale desfasurate in baza acestora vor trebui revizuite, acordand o atentie sporita la noul mod de desfasurare a procedurii, precum si la calculul datoriei vamale, dupa noile reguli.

Autori:

Mihai Petre – Senior Manager (Deloitte)

Cosmin Dinca – Senior Consultant (Deloitte)

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

Maravela|Asociatii, partenerul roman al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500

Maravela|Asociatii este partenerul roman al GC Powerlist pentru Europa Centrala si de Est, compilatie a The Legal 500 ce cuprinde cei mai influenti si inovatori General Counsels din regiune. In urma nominalizarii si evaluarii din partea cercetatorilor The Legal 500, cei mai importanti General Counsel...

( 0 http://pro-legal.ro/maravelaasociatii-partenerul-roman-al-primei-gc-powerlist-din-cee-a-the-legal-500/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau