Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

…notifici Comisia Europeana asupra produselor cosmetice prin sistemul CPNP (Cosmetic Products Notification Portal)

In aplicarea Regulamentului European nr. 1223/2009, incepand cu 11 ianuarie 2012, „persoanele responsabile” din industria produselor cosmetice (adica, producatorii din CE, persoanele din CE mandatate in scris de producatorii din afara CE, importatorii si acei distribuitori care introduc un produs cosmetic pe piata sub numele sau marca lor ori modifica un produs deja introdus, astfel incat poate fi afectata conformitatea cu cerintele aplicabile) au posibilitatea de a transmite Comisiei Europene, prin intermediul sistemului electronic – CPNP („Cosmetic Products Notification Portal”), anumite informatii reglementate cu privire la produsele cosmetice (categoria produsului, tara de origine, statul-membru in care produsul urmeaza a fi introdus pe piata, ce substantele clasificate cancerigene, mutagene sau toxice pentru reproducere contine etc.).

Din 11 iulie 2013, utilizarea CPNP de catre persoanele responsabile devine obligatorie.

Pentru conectarea la sistemul electronic CPNP, este necesara indeplinirea anumitor cerinte de sistem: (1) o conexiune la Internet si (2) un monitor cu o rezolutie de cel putin 1024*768 pixeli. Pentru accesarea sistemului, utilizatorul are nevoie de un nume de utilizator si o parola.

  • Pentru informatii detaliate cu privire la crearea unui cont de utilizator pe CPNP si folosirea sistemului, acceseaza mai jos CPNP – Manualul utilizatorului:

[http://ec.europa.eu/consumers/sectors/cosmetics/files/pdf/cpnp_user_manual_ro.pdf]

  • Acceseaza mai jos si textul integral al Regulamentului CE nr. 1223/2009 privind produsele cosmetice:

[http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32009R1223:ro:NOT].

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

WOLF THEISS isi mareste echipa cu 4 noi avocati

Biroul local al firmei de avocatura regionale Wolf Theiss i-a recrutat pe Andreea Stan, George Ghitu si Daniela Dosan in echipa de Corporate M&A, coordonata de partenerul Ileana Glodeanu si pe Cristina Ion in echipa de Real Estate/Projects, coordonata de partenerul Ciprian Glodeanu. Avocatii nou...

( 0 http://pro-legal.ro/wolf-theiss-isi-mareste-echipa-cu-4-noi-avocati/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau