Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Notificarea privind modificarea anului fiscal si noi reglementari contabile

Modificarea anului fiscal

A fost publicat Ordinul ANAF nr. 3854/2013 privind aprobarea modelului si continutului formularului 014 „Notificare privind modificarea anului fiscal”.

Formularul este folosit pentru contribuabilii care opteaza pentru un an fiscal corespunzator unui exercitiu financiar contabil, diferit de anul calendaristic. Acesta se depune la organul fiscal competent cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de inceputul anului fiscal modificat.

Noul formular poate fi descarcat de pe site-ul ANAF.

Acest formular se depune independent de orice documente necesare pentru modificarea anului financiar.

Noi reglementari contabile

Au fost introduse modificari si completari privind unele reglementari contabile. Schimbarile vizeaza urmatoarele aspecte:

 • Reglementari contabile privind certificatele verzi;
 • Reglementari contabile privind conectarea utilizatorilor la
 • retelele de utilitati;
 • Introducerea de cinci noi conturi in planul de conturi:
 • 1491 „Pierderi rezultate din reorganizari si care sunt
 • determinate de anularea titlurilor detinute”
 • 1495 „Alte pierderi legate de instrumentele de capitaluri
 • proprii”
 • 266 „Certificate verzi amanate”
 • 507 „Certificate verzi acordate”
 • 6455 „Contributia unitatii la asigurarile de viata”

In cazul in care aveti intrebari, va rugam nu ezitati sa ne contactati:

Dan Badin – Partener Coordonator (Deloitte)

+40 21 207 53 92; dbadin@deloittece.com

Ana Petrescu – Manager (Deloitte)

+40 21 207 56 04; apetrescu@deloittece.com

 

Acest Alert este furnizat cu titlu orientativ si nu trebuie considerat drept serviciu de consultanta. Este bine sa solicitati consultanta fiscala/juridica de specialitate inainte de a intreprinde actiuni bazate pe cuprinsul acestui document.

 Aceasta publicatie contine doar informatii generale si Deloitte Touche Tohmatsu Limited si firmele membre sau afiliate (numite impreuna Deloitte Network) nu ofera consultanta profesionala sau alte servicii in domeniul contabil, fiscal, juridic, al investitiilor prin intermediul acestei publicatii. Aceasta publicatie nu inlocuieste consultanta sau serviciile profesionale si nici nu ar trebui sa fie utilizata ca baza pentru orice decizie sau actiune care v-ar putea afecta finantele sau afacerea. Inainte de a lua orice decizie sau de a actiona intr-un mod care v-ar putea afecta finantele sau afacerea, trebuie sa discutati cu un consultant profesionist. Nicio entitate a Deloitte Network nu va fi raspunzatoare pentru pierderile de orice natura suferite de catre persoanele care se bazeaza pe aceasta publicatie.

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 200 000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

 © 2014 Deloitte Romania

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau