Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Musat & Asociatii: succes important pentru Panalpina intr-un litigiu cu miza materiala uriasa

Casa de avocatura Musat & Asociatii a castigat, pentru clientul Panalpina (lider mondial in domeniul transporturilor si expeditiilor maritime si aeriene de marfuri), un litigiu important privind recuperarea unei incarcarturi de la bordul navei “A Ladybug”, una dintre cele mai mari nave din lume, incarcata cu marfa in valoare de peste 70 de milioane de euro.

Despre acest rezultat, Gheorghe Buta, Deputy Managing Partner Musat & Asociatii declara: „Solutionarea disputei dintre Panalpina si compania de navigatie RoRo Line, cu o miza materiala majora, a determinat negocieri intense purtate cu interlocutori din 3 continente si peste 10 tari, complexitatea situatiei fiind accentuata de timpul foarte scurt de actiune avut la dispozitie – 2 zile – si, mai ales, de numarul mare de parti implicate, agenti economici din domeniul transportului fluvial si maritim, dar si autoritati publice”.

Potrivit intelegerilor comerciale dintre cele doua companii, RoRo Line trebuia sa descarce, in cursul lunii decembrie 2012, in portul Tianjin – Xingang din China, 12 containere continand utilaje de forat destinate celui mai mare proiect aurifer din lume, dezvoltat in Mongolia. La termenul stabilit, nava „A Ladybug” a descarcat in portul din China doar 8 din cele 12 containere, celelalte 4 ramanand la bordul navei dupa parasirea portului, proiectul aurifer ramanand astfel blocat peste 5 luni. Ulterior, nava a acostat in portul Constanta, evitand si de aceasta data sa returneze incarcatura companiei Panalpina si invocand dificultatea procedurii de descarcare.

In acest context, echipa Musat & Asociatii a solicitat Tribunalului Constanta instituirea sechestrului asupra marfii, dar si numirea Panalpina in calitate de administrator provizoriu asupra acesteia, pana la momentul solutionarii cererii de sechestru. In paralel, au fost adresate cereri catre Capitania Portului Constanta pentru retinerea navei in port pana la solutionarea litigiului. Solicitarile au fost solutionate in favoarea Panalpina, reprezentata de Musat & Asociatii, reusindu-se astfel in scurt timp recuperarea marfurilor.

Echipa care a obtinut acest succes a fost coordonata de Gheorghe Buta, Deputy Managing Partner si Octavian Popescu, Partener Musat & Asociatii.

Cu peste 35 de avocati litiganti si 3000 de dosare gestionate, departamentul de litigii si arbitraj al Musat & Asociatii se numara printre cele mai puternice din piata avocaturii. Echipa instrumenteaza cazuri dintre cele mai complexe, reprezentandu-si clientii atat in fata instantelor din Romania, cat si in fata celor internationale. Printre cele mai recente reusite se numara decizia favorabila si irevocabila obtinuta in cazul ThyssenKrupp vs. Metalimportexport (valoarea litigiului depasind 50 milioane USD), cel mai lung proces desfasurat in fata instantelor din Romania si poate chiar din Europa, anularea executarii silite in cazul Telegondolei din Sinaia, asistarea uneia dintre cele mai importante banci din Romania intr-o serie extinsa de litigii contra unui SIF privind piata de capital, dar si a uneia din marile societati de asigurare din Romania, in mai multe litigii cu despagubiri pretinse de peste 25 milioane euro. De asemenea, in materia contenciosului administrativ, printre reusitele recente se numara finalizarea cu succes a unui litigiu privitor la serviciile de salubritate din Bucuresti cu pretentii financiare de peste 400 milioane euro sau solutia favorabila obtinuta in procedura de contestare derulata in fata CNSC avand ca obiect achizitia noilor trenuri pentru metroul bucurestean.

Despre MUSAT & ASOCIATII:

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 17 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Practical Law Company, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate pe piata din Romania de echipa MUSAT & ASOCIATII, atat in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate reprezentante pe parcursul anului 2011 in practica de fuziuni & achizitii, cat si in ceea ce priveste strategia de management adoptata.

De asemenea, MUSAT & ASOCIATII este prima firma de avocați din Romania distinsa cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicatia britanica de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizeaza si binecunoscutul ghid juridic international IFLR 1000.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul „Romanian Law Firm of the Year”, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbott, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller etc.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau