Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Musat & Asociatii premiata pentru activitatea remarcabila in domeniul energiei

Cu ocazia desfasurarii Galei Romanian Energy Awards 2013, organizata de The Diplomat Bucharest la Athenee Palace Hilton in data de 23 Aprilie 2013, Musat & Asociatii a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in domeniul energiei”.

Premiul reflecta implicarea firmei si a avocatilor Musat & Asociatii in unele dintre cele mai importante proiecte derulate in domeniul energiei, cu impact in evolutia industriei in ansamblu. Este cea de-a doua distinctie primita de Musat & Asociatii in 2013, dupa castigarea trofeului „Casa de avocatura a anului in Romania”, acordat de International Financial Law Review (IFLR), in luna aprilie a.c.

Romania are un potential energetic deosebit, atragand in ultimii ani un volum de investitii semnificativ, cu precadere in sectorul producerii de energie din surse regenerabile dar si in proiecte de upstream in sectorul petrolului si gazelor naturale. Datorita unei combinatii optime de resurse, jucatori de talie internationala au alocat sume considerabile finantarii achizitiilor sau dezvoltarii de proiecte in domeniu, Musat & Asociatii asistand, in calitate de consultant juridic, un numar semnificativ de proiecte de anvergura dezvoltate pe parcursul anului trecut. Astfel, in 2012, practica de energie si resurse naturale din cadrul firmei a fost una dintre cele mai dinamice, portofoliul de noi clienti si mandate incredintate inregistrand o crestere de aproape 50%”, a declarat Miruna Suciu (foto), Partener Musat & Asociatii si coordonatoare a practicilor de Energie si Resurse Naturale si Piete de Capital.

In cadrul galei „Romanian Energy Awards 2013” au fost acordate 16 premii companiilor si personalitatilor remarcabile ale sectorului energetic romanesc. Juriul a fost alcatuit din Alexandru Sandulescu, Director General al Directiei de Energie din cadrul Ministerului Economiei, Zoltan Nagy-Bege , Membru al Board-ului de Reglementare din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Stefan Gheorghe, CEO al Transelectrica, Silvia Vlasceanu, Director Executiv al Asociatiei Companiilor de Utilitati din Energie, Valentin Mircea, Vice-Presedinte al Consiliului Concurentei si Alexandru Valeriu Binig, Director Financial Advisory Services/ Energy & Resources/ Corporate Finance, Deloitte.

Printre proiectele de referinta ale anului 2012 asistate de Musat & Asociatii si analizate si de juriul Romanian Energy Awards, se numara consultanta juridica acordata Sterling Resources in procesul de negociere a acordurilor de transfer a participatiilor in diverse perimetre petroliere din Marea Neagra, consilierea GDF Suez in procesul de structurare si negociere a contractelor de achizitie de turbine eoliene de la furnizor in vederea construirii unui parc eolian, dar si a Enel Green Power cu privire la achizitia a cinci parcuri fotovoltaice cu o capacitate instalata de peste 30 MW. De asemenea, echipa de avocati specializati in domeniul energiei a acordat consiliere de specialitate si companiei Eldorado Gold Corporation in tranzactia cross-border (valoarea tranzactiei: 2,5 miliarde USD) prin care a preluat activitatile European Goldfields Limited in domeniul exploatarii zacamintelor aurifere din tara noastra, dar si pentru OZ Mineral Limited, companie miniera de top din Australia, in legatura cu oferta in valoare de 200.000.000 Euro pentru achizitia Cuprumin S.A. Tot anul trecut, Musat & Asociatii a asistat Oficiul Participatiilor Statului si privatizarii in Industrie (OPSPI) in oferta secundara de vanzare a pachetului de 15% din actiunile Transelectrica, incheiata cu succes in martie 2012 (valoarea tranzactiei: 37,7 milioane euro), in timp ce anul acesta a reprezentat cu succes statul roman in legatura cu oferta publica secundara de vanzare a 15% din actiunile Transgaz Medias (valoarea tranzactiei fiind de peste 70 milioane euro).

Musat & Asociatii are o experienta semnificativa in pregatirea privatizarilor din sectorul energiei prin intermediul pietei de capital, fiind implicata in majoritatea proiectelor derulate de autoritatile de stat prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, printre care vanzarea a 10% din capitalul social al Nuclearelectrica sau IPO-ul Hidroelectrica pentru vanzarea unui pachet de 10% din actiunile societatii.

Experienta Musat & Asociatii in practica de energie si resurse naturale, dar si piete de capital este recunoscuta la nivel international de catre prestigioasele ghiduri juridice – IFLR 1000, Legal 500 si Chambers & Partners  – care plaseaza firma si avocatii sai in elita acestor arii de practica avocatiala.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in  România, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 17 parteneri si peste 100 de avocati si  consilieri, MUSAT & ASOCIATII ofera servicii de consultanta in toate  sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii,  privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept  societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de  capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje  comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii  avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de  specialitate (Chambers & Partners, International  Financial Law Review, Legal  500, Practical Law Company etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind  unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la rândul  lor nominalizati de aceste publicatii ca facând parte din elita avocaturii de  business din România.

In luna aprilie 2013, Musat & Asociatii a fost desemnata „Casa  de avocatura a anului in Romania”, in cadrul ceremoniei IFLR European Awards  ce a avut loc la Londra, in prezenta a peste 200 de reprezentanti ai celor mai  mari case de avocatura din Europa, fiind pentru a doua oara in ultimii trei ani  când Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia  primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista  tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review  (IFLR).

De asemenea, in anul 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu  premiul Gold Award la categoria „Best Central and Eastern Europe Law Firm 2012”,  distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012,  pentru rezultatele excelente inregistrate pe piata din România de echipa MUSAT & ASOCIATII, atât in ceea ce priveste portofoliul de mandate in practica de  fuziuni & achizitii, cât si in ceea ce priveste strategia de dezvoltare a  firmei.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT &  ASOCIATII trofeul „Romanian Law Firm of the Year”, pentru casa de avocatura cu  cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards  for Excellence 2011”.

MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai  cunoscute si respectate corporatii din România, inclusiv o treime din Top 100 si  jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si  financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in  proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste  2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini printre care:  Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank  of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca  Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis,  Roche, Abbott, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle,  Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia,  Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche  Bahn, SAB Miller etc.

 

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau