Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a anuntat ca a selectat lichidatorul pentru Termoelectrica, acesta fiind consortiul format din Musat & Asociatii – Restructuring & Insolvency SPRL si Musat si Asociatii Sparl.
Musat & Asociatii – Restructuring & Insolvency SPRL este societatea de practicieni in insolventa a grupului Musat si Asociatii iar celalalt membru al consortiului, si anume Musat si Asociatii Sparl, este binecunoscuta casa de avocatura.
Potrivit Tabloului practicienilor in insolventa publicat pe site-ul UNPIR, in cadrul societatii Musat & Asociatii – Restructuring & Insolvency SPRL activeaza urmatorii practicieni in insolventa: Mona Musat, Ana-Maria Placintescu, Miruna Suciu si Iulian Iosif.
Termoelectrica, unul dintre cei mai mari producatori de energie electrica si termica la nivelul anilor 2000, a intrat in procedurile de lichidare si dizolvare potrivit unei decizii luate in adunarea generala a actionarilor si publicata in Monitorul Oficial pe data de 5 aprilie 2013.
In data de 30 aprilie 2013, OPSPI a publicat anuntul privind organizarea licitatiei pentru desemnarea lichidatorului Termoelectrica iar in data de 7 iunie 2013 a fost termenul limita pentru depunerea ofertelor.
In urma punctarii ofertelor finale depuse, conform grilelor de evaluare si comparare, consortiul format din Musat & Asociatii – Restructuring & Insolvency si Musat si Asociatii a obtinut cel mai mare punctaj si a fost declarat adjudecatar al licitatiei privind desemnarea lichidatorului Termoelectrica.
In data de 26 iunie, OPSPI, actionand in numele si pe seama Ministerului Economiei, unicul actionar al Termoelectrica, a incheiat Contractul de angajare a lichidatorului cu consortiul Musat si Asociatii.
La 28 februarie 2013, activele Termoelectrica aveau o valoare preliminata de 552,913 milioane lei, iar valoarea preliminata a datoriilor se ridica la 331,174 milioane lei.
Termoelectrica a fost infiintata in anul 2000 in urma hotararii guvernului privind reorganizarea Companiei Nationale de Electricitate CONEL. La momentul respectiv, Termoelectrica avea aproape 30.000 de salariati si 19 sucursale: Arad, Bacau, Borzesti Onesti, Brasov, Braila Chiscani, Bucuresti, Constanta, Craiova, Deva, Iasi, Mures, Oradea, Paroseni, Pitesti, Ploiesti, Rovinari, Suceava, Timisoara si Turceni.
Timp de zece ani societatea a fost mereu divizata, proces prin care s-au infiintat marile complexuri energetice din bazinul Olteniei, Turceni, Rovinari si Craiova, Electrocentrale Bucuresti si altele. Toate aceste societati au fost fost infiintate prin preluarea unei parti din patrimoniul Termoelectrica, care a ramas din ce in ce mai saraca, pastrand si creditele de rambursat.
Inainte de dizolvarea societatii, a mai avut loc un transfer al activelor viabile, printre care se numara anumite actiuni la Electrocentrale Galati, un rest de actiuni de la Electrocentrale Bucuresti, cateva detineri de la complexurile energetice si termocentrala Braila intr-o societate noua, Electrocentrale Grup. Astfel, vechea Termoelectrica mai cuprinde sucursalele Doicesti si Borzesti. Acestea au intrat in lichidare voluntara.
Copyright © Pro-Legal.ro 2012-2024. Toate drepturile rezervate.
Avem sentinta definitiva si irevocabila de la Curtea de apel Ploiesti, si totusi nimeni nu ne baga in seama !Se vrea neaparat sa ajungem la CEDO, sa plateasca statul Roman!
As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...
( 0 )Citeste articolulPrin recursurile in interesul legii promovate in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a aratat ca nu exista un punct de vedere unitar in...
( 0 )Citeste articolulPe data de 6 martie 2018 a avut loc la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti festivitatea de absolvire a cursului „Bazele dreptului...
( 0 )Citeste articolul