Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Musat & Asociatii – desemnata din nou drept “Leading firm” in clasamentul Legal 500 (editia 2013)

Musat & Asociatii obtine si anul acesta statutul de „Leading firm” in mai multe arii de practica din partea Legal 500, o publicatie juridica internationala extrem de apreciata si recunoscuta intre publicatiile de gen.

Nu numai firma, ca o echipa privita in ansamblu, obtine titulatura de „lider” in domeniu, dar si avocatii din cadrul acesteia, luati in mod individual; astfel, datorita realizarilor profesionale importante dovedite in relatia cu clientii, majoritatea partenerilor firmei sunt inclusi in categoria „Leading individuals” sau recomandati ca avocati de referinta pentru domeniul juridic in care activeaza.

Clasarea constanta a Musat & Asociatii in varful clasamentelor Legal 500 evidentiaza expertiza de top a echipei noastre de avocati, dar si importanta proiectelor pe care le reprezentam. Aceste aprecieri bazate si pe feed-back-ul direct din partea clientilor dovedesc ca suntem prima alegere a companiilor in cautare de servicii juridice la cel mai inalt nivel”, a declarat Mona Musat, Managing Partner Musat & Asociatii.

Potrivit colaboratorilor, citati de Legal 500, „Musat & Asociatii este una dintre cele mai puternice case de avocatura din Romania”, „foarte activa in domeniul pietelor de capital” si recunoscuta pentru consultanta acordata clientilor din sectorul de energie. „Serviciile juridice sunt excelente, inteleg foarte bine piata si cunosc in detaliu cadrul legislativ aplicabil”, au apreciat clientii Musat & Asociatii.

Legal 500: Europe, Middle East & Africa 2013” publica anual analize referitoare la activitatea societatilor de avocati din peste 100 de tari. Evaluarea unei firme si includerea ei in top se face in urma unei analize extinse a proiectelor derulate, a complexitatii problemelor juridice intalnite in instrumentarea proiectelor si a modului in care acestea au fost solutionate, dar si pe baza interviurilor cu clientii si competitorii directi.

Printre proiectele de referinta ale anului 2012, si nominalizate de Legal 500, se numara reprezentarea Nokia pe parcursul procesului de inchidere a operatiunilor din Romania si vanzarea fabricii de productie de la Jucu catre compania De’Longhi; asistenta juridica acordata Astra Rail Industries, in legatura cu achizitia Astra Vagoane, Meva SA si Romvag Caracal, dar si consilierea OZ Mineral Limited, companie miniera de top din Australia, in legatura cu oferta in valoare de 200.000.000 Euro pentru achizitia Cuprumin S.A. Tot anul trecut, Musat & Asociatii a consiliat Oficiul Participatiilor Statului si privatizarii in Industrie (OPSPI) in oferta secundara de vanzare a pachetului de 15% din actiunile Transelectrica, incheiata cu succes la sfarsitul lunii martie (valoarea tranzactiei: 37,7 milioane euro).

Performantele Musat & Asociatii au fost recunoscute in acest an si de ghidul juridic international Chambers & Partners, editia Chambers Global 2013, firma situandu-se in elita caselor de avocatura in ariile de practica cercetate in Romania (Banking & Finance, Corporate / M&A, Dispute Resolution si Restructuring & Insolvency).

Despre MUSAT & ASOCIATII:

Musat & Asociatii este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 17 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

Musat & Asociatii este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Practical Law Company, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2012, Musat & Asociatii a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate pe piata din Romania de echipa MUSAT & ASOCIATII, atat in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate reprezentante pe parcursul anului 2011 in practica de fuziuni & achizitii, cat si in ceea ce priveste strategia de management adoptata.

De asemenea, Musat & Asociatii este prima firma de avocati din Romania distinsa cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicatia britanica de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizeaza si binecunoscutul ghid juridic international IFLR 1000.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei Musat & Asociatii trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

Musat & Asociatii acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbott, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller etc.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau