Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Musat & Asociatii are o echipa redutabila de avocati si in domeniul dreptului penal al afacerilor

Musat & Asociatii, una dintre principalele firme de avocatura de top din Romania, are o echipa extinsa de practicanti in domeniul dreptului penal al afacerilor, formata din peste 10 avocati specializati in aceasta materie care, in prezent, gestioneaza un numar de peste 500 de dosare, atat in faza de urmarire penala, cat si in faza de judecata, vizand in principal infractiuni economice, fiscale si bancare, infractiuni de coruptie, in materia societatilor comerciale, dar si a raspunderii penale a persoanei juridice.

Mai mult, Musat & Asociatii a decis sa isi consolideze si mai serios aceasta arie de practica, prin cooptarea a inca doi avocati cu experienta indelungata in domeniu: Bogdan Barbat si Madalin Enache.

Despre aceasta decizie de extindere a numarului “penalistilor” firmei, Gheorghe Musat, fondatorul Musat&Asociatii, a declarat: „In paralel cu cresterea numarului de litigii civile, fiscale sau de contencios administrativ, generate de relatiile de afaceri, asistam la o crestere vertiginoasa a cazurilor de drept penal al afacerilor. (…) Daca luam in calcul actualul context economic si politic, estimam ca aceasta arie de practica va determina pe termen mediu si lung un volum sporit de munca pentru firmele de avocati cu atat mai mult cu cat incepand cu anul 2006 raspunderea penala a fost extinsa si asupra persoanelor juridice atunci cand exista suspiciuni ca ar fi derulat activitati ilicite sau au favorizat savarsirea de infractiuni mai ales in plan economico-financiar”.

Bogdan Barbat are o experienta in domeniul dreptului penal de peste 13 ani, perioada in care a lucrat impreuna cu profesorul Gheorghita Mateut in unele dintre cele mai rasunatoare dosare penale ce au vizat mari corporatii precum Rompetrol SA, Credit Europe Bank, Banca Transilvania, Atalanta Corporation (importator international de bunuri alimentare), dar si oameni de afaceri, politicieni si diplomati din Romania, printre care Ovidiu Tender, George Copos sau Dinu Patriciu.

Madalin Enache, fost partener in departamentul de drept penal al casei de avocatura „Serban & Asociatii”, are o bogata experienta profesionala ca avocat penalist, in ultimii 6 ani activand numai in cazuri si dosare de „white collar crime”. A asistat si reprezentat in diverse proceduri penale numeroase companii sau oameni de afaceri, clientii sai fiind in principal societati comerciale sau reprezentanti ai acestora, in domeniile IT, e-commerce, telecomunicatii, financiar-bancar, farma, piata de capital, imobiliare, constructii, industrie extractiva, energie, utilitati publice, servicii etc. Dosarele penale gestionate in mod direct de Madalin au avut ca obiect criminalitatea economica, infractiuni la legi speciale, criminalitate informatica sau cazuri de coruptie, activitatea sa desfasurandu-se in fata tuturor organelor de urmarire penala (Politie si/sau Parchet, inclusiv DNA si DIICOT) sau a instantelor de judecata. De asemenea, a actionat pentru clientii sai in numeroase proceduri extrajudiciare, oferindu-le servicii de consultanta in materia dreptului penal si a prevenirii unor implicatii de natura penala in activitatea curenta a societatilor comerciale respective.

Despre Musat & Asociatii:

Musat & Asociatii este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 17 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, Musat & Asociatii ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

Musat & Asociatii este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500, Practical Law Company etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In luna aprilie 2013, Musat & Asociatii a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, in cadrul ceremoniei IFLR European Awards ce a avut loc la Londra, in prezenta a peste 200 de reprezentanti ai celor mai mari case de avocatura din Europa, fiind pentru a doua oara in ultimii trei ani cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea, in anul 2012, Musat & Asociatii a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Best Central and Eastern Europe Law Firm 2012”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate pe piata din Romania de echipa Musat & Asociatii, atat in ceea ce priveste portofoliul de mandate in practica de fuziuni & achizitii, cat si in ceea ce priveste strategia de dezvoltare a firmei.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei Musat & Asociatii trofeul „Romanian Law Firm of the Year”, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

Musat & Asociatii acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Panalpina, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbott, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller etc.

 

Sursa foto

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Ioan Bojan a spus: Februarie 5th, 2016 at 1:49 pm

returnarea de TVA

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau