Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Musat & Asociatii a asigurat asistenta juridica cu privire la listarea ofertei Nuclearelectrica pe piata de capital

MUSAT & ASOCIATII a asigurat asistenta juridica sindicatului de intermediere alcatuit din Swiss Capital si BT Securities, in oferta de vanzare a pachetului de 10% din capitalul social al Nuclearelectrica pe Bursa de Valori Bucuresti, proces incheiat cu succes vineri, 20 septembrie 2013, prin subscrierea in intregime a ofertei, pretul pachetului fiind de peste 300 milioane RON.

Listarea cu succes a ofertei Nuclearelectrica dovedeste inca o data profesionalismul echipei MUSAT & ASOCIATII, care a participat la majoritatea IPO-urilor organizate de Guvern sau de entitati private si incheiate cu succes, in ultimul timp. Ca si in cazul ofertelor Transgaz si Transelectrica, lansarea pachetului Nuclearelectrica a necesitat o analiza riguroasa a legislatiei in domeniul energie si piata de capital, pentru a gasi cele mai bune solutii de listare in vederea obtinerii unor rezultate pozitive, potrivit asteptarilor Guvernului Romaniei.  Aceasta cu atat mai mult cu cat, in contextul economic actual, perceput de investitori ca unul cu grad ridicat de risc, pentru a finaliza cu succes o astfel de oferta, au fost necesare eforturi conjugate suplimentare de surmontare a diverselor obstacole intervenite pe parcurs”, a declarat Miruna Suciu, Partner MUSAT & ASOCIATII.

Echipa MUSAT & ASOCIATII care a asigurat asistenta juridica, inca de la initierea proiectului, a fost alcatuita din 12 avocati cu experienta in privatizare, piete de capital si energie, coordonata de avocatii Miruna Suciu si Ionut Bohalteanu, ambii Parteneri MUSAT & ASOCIATII. Asistenta juridica a constat in pregatirea raportului de due-diligence juridic si a prospectului de emisiune, negocierea privind structurarea ofertei, dar si in consultanta pe tot parcursul procesului de oferta primara de actiuni.

In prezent, MUSAT & ASOCIATII asigura consultanta juridica sindicatului de intermediere format din Raiffeisen Capital&Investment, BRD, Société Générale, Citigroup si Swiss Capital, in procesul de vanzare a unui pachet de 105% din capitalul social al Electrica SA, sub coordonarea Ministerului Economiei, prin Oficiul Particpatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.

Avocatii MUSAT & ASOCIATII au asistat in ultimii doi ani, cele mai importante tranzactii de pe piata de capital, initiate de catre Guvernul Romaniei sau institutii private, cum sunt oferta publica secundara de vanzare a 15% a Transgaz Medias, vanzarea pachetului de 15% din actiunile Transelectrica, oferta publica de preluare derulata de Rompetrol Group pentru Rompetrol Rafinare, precum si delistarea Bere Azuga de catre SABMiller sau asistarea Sanofi-Aventis la oferta de preluare pe piata locala a Zentiva.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile straine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

MUSAT & ASOCIATII este prima casa de avocatura de pe piata locala distinsa cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicatia britanica de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizeaza si binecunoscutul ghid juridic international IFLR 1000. De asemenea, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul “Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante pe parcursul anului trecut in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUSAT & ASOCIATII ofera in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a conflictelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbot, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller, etc.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau