Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Modificarile Codului Fiscal privind contributiile de asigurari de sanatate pentru veniturile din chirii au fost publicate in Monitorul Oficial

Incepand cu data de 1 ianuarie 2014 vor intra in vigoare modificarile Codului Fiscal potrivit carora persoanele care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor (chirii si arenda) vor fi obligate la plata contributiilor de asigurari de sanatate pentru aceste venituri, chiar daca persoanele respective obtin si alte venituri pentru care achita contributii de sanatate.  

Noile modificari ale Codului Fiscal au fost aprobate de catre Guvern prin Ordonanta de urgenta nr. 88/2013 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare pentru indeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internationale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative („OUG nr. 88/2013”) si au fost publicate in Monitorul Oficial nr. 593 din data de 20 septembrie 2013.

Potrivit OUG nr. 88/2013, baza lunara folosita pentru calculul contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru persoanele care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor nu poate fi mai mare decat valoarea a de 5 ori castigul salarial mediu brut.

Astfel, spre exemplu, avand in vedere ca pentru acest an salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat este de 2.223 lei, prin aplicarea cotei de 5,5% reprezentand contributiile de sanatate ar rezulta o suma maxima de 611 lei pe luna la nivelul a cinci salarii.

Versiunea oficiala a OUG nr. 88/2013 poate fi consultata timp de 10 zile de la publicare, in mod gratuit, folosind serviciul e-monitor administrat de catre Monitorul Oficial. Acceseaza aici caseta Monitorului Oficial din Centrul de Informare Pro-Legal pentru a vizualiza gratuit Norma precum si alte acte normative importante prin intermediul serviciului e-monitor.

Citeste si…

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau