Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Modificari legislative in domeniul activitatii evaluatorilor autorizati

Modificari legislative in domeniul activitatii evaluatorilor autorizati

In data de 15 aprilie 2013, in Monitorul Oficial al Romaniei (partea I, nr. 213), a fost publicata Legea nr. 99/2013 pentru aprobarea Ordonanta Guvernului nr. 24/2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor.

Ce modificari aduce Legea nr. 99/2013 ordonantei in domeniul evaluarii bunurilor:

1)      Se inlocuieste denumirea “Uniunea Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania” din cuprinsul Ordonantei Guvernului nr. 24/2011 cu denumirea “Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania”.

2)      Se elimina conditia ca, pentru dobandirea calitatii de membru al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania de catre o persoana juridica, majoritatea actionarilor sau asociatilor sa fie evaluatori autorizati si sa detina majoritatea actiunilor sau a partilor sociale.

3)      Se flexibilizeaza conditiile cu privire la alegerea consiliului de administratie al societatii comerciale: acesta nu mai trebuie sa fie ales in majoritate dintre actionarii sau asociatii evaluatori autorizati, ci este necesar ca cel putin un membru al consiliului de administratie sau administratorul unic al societatii reglementate de Legea nr. 31/1990, sa detina calitatea de evaluator autorizat.

 Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau