Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Modificari legislative in domeniul activitatii evaluatorilor autorizati

Modificari legislative in domeniul activitatii evaluatorilor autorizati

In data de 15 aprilie 2013, in Monitorul Oficial al Romaniei (partea I, nr. 213), a fost publicata Legea nr. 99/2013 pentru aprobarea Ordonanta Guvernului nr. 24/2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor.

Ce modificari aduce Legea nr. 99/2013 ordonantei in domeniul evaluarii bunurilor:

1)      Se inlocuieste denumirea “Uniunea Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania” din cuprinsul Ordonantei Guvernului nr. 24/2011 cu denumirea “Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania”.

2)      Se elimina conditia ca, pentru dobandirea calitatii de membru al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania de catre o persoana juridica, majoritatea actionarilor sau asociatilor sa fie evaluatori autorizati si sa detina majoritatea actiunilor sau a partilor sociale.

3)      Se flexibilizeaza conditiile cu privire la alegerea consiliului de administratie al societatii comerciale: acesta nu mai trebuie sa fie ales in majoritate dintre actionarii sau asociatii evaluatori autorizati, ci este necesar ca cel putin un membru al consiliului de administratie sau administratorul unic al societatii reglementate de Legea nr. 31/1990, sa detina calitatea de evaluator autorizat.

 Sursa foto

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

WOLF THEISS isi mareste echipa cu 4 noi avocati

Biroul local al firmei de avocatura regionale Wolf Theiss i-a recrutat pe Andreea Stan, George Ghitu si Daniela Dosan in echipa de Corporate M&A, coordonata de partenerul Ileana Glodeanu si pe Cristina Ion in echipa de Real Estate/Projects, coordonata de partenerul Ciprian Glodeanu. Avocatii nou...

( 0 http://pro-legal.ro/wolf-theiss-isi-mareste-echipa-cu-4-noi-avocati/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau