Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Microsoft a fost amendata de catre Comisia Europeana cu o amenda in valoare de 561 milioane euro

Microsoft a fost amendata de catre Comisia Europeana cu o amenda in valoare de 561 milioane euro

Sanctiunea drastica aplicata companiei Microsoft a fost cauzata de nerespectarea de catre aceasta a angajamentului asumat in anul 2009 fata de autoritatile europene, de a oferi utilizatorilor posibilitatea de alegere a unor browsere web concurente.

Aceasta greseala din partea Microsoft se pare ca a fost cauzata de propriii programatori, care au uitat sa includa pe versiunile de Windows 7 (dupa prima actualizare majora, numita Service Pack 1) o singura linie de cod care ar fi declansat in mod automat optiunea de “alegere a browser-ului”.

Urmare a acestei greseli, se pare ca aproximativ 15 milioane de utilizatori Windows 7 nu au beneficiat de optiunea de alegere a altor browsere web, cum ar fi Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari de la Apple, Opera si alte browsere.

Desi cuantumul amenzii primite este unul semnificativ, acesta este insa departe de valoarea maxima a amenzii, care putea fi aplicata de catre Comisie. Astfel, conform dispozitiilor legale in domeniul concurentei, Microsoft ar fi putut primi o amenda de circa 5,9 miliarde euro, reprezentand 10% din veniturile obtinute Microsoft in anul 2012.

In aplicarea sanctiunii, Comisia a luat in considerare gravitatea si durata incalcarii, necesitatea de a realiza un caracter descurajator, insa a avut in vedere si o circumstanta atenuanta in favoarea Microsoft, respectiv ca aceasta a cooperat cu Comisia si a furnizat acesteia informatiile necesare finalizarii investigatiei.

Trebuie precizat ca este pentru prima data cand CE a aplicat o amenda unei companii pentru incapacitatea de a se conforma angajamentelor asumate in domeniul concurential.

Microsoft a declarat ca si-a asumat “intreaga responsabilitate”, pentru eroarea tehnica care a cauzat aceasta problema si ca si-a cerut scuze pentru aceasta.

De asemenea, compania a adaugat: “Am furnizat Comisiei o evaluare completa si sincera a situatiei, si am luat masuri pentru a consolida dezvoltarea software-ului nostru si alte procese necesare pentru a ajuta la evitarea pe viitor a acestei greseli sau a alteia similare.”

 

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau