Stiri si informatii juridice – Pro-Legal.ro
Pro Legal

Jinga, Maravela & Asociatii, un important succes obtinut cu privire la anularea unei masuri de corectie financiara

Firma de avocatura Jinga, Maravela & Asociatii a reprezentat pentru inca o data cu succes o autoritate contractanta avand in derulare un proiect cu fonduri europene de peste 120 milioane Euro, incadrat pe Axa prioritara II de mediu.

Compania de stat, al carei nume nu poate fi dezvaluit in acest moment, a fost obligata de catre Ministerul Mediului la plata unei importante corectii financiare, aplicate proiectului sus-mentionat.

Departamentul de Litigii condus de Liviu Gheorghe, al Jinga, Maravela & Asociatii, a obtinut in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei intoarcerea solutiei de fond si admiterea recursului, constand in anularea respectivei sanctiuni, devenind astfel una dintre putinele autoritati contractante din Romania fara corectii financiare.

Avocatii care au sustinut interesele autoritatii contractante au invocat in fata instantei de judecata nereguli in ceea ce priveste modalitatea in care a fost impusa sanctiunea, fiind vizata in acest sens conduita Directiei Generale AM POS Mediu din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor care a omis a-si motiva masura astfel adoptata intr-o maniera corecta si legala. In acest sens, avocatii Jinga, Maravela & Asociatii au subliniat faptul ca este criticabila pozitia adoptata atat de aceasta institutie, cat si de instanta de fond, care, fara a realiza o analiza corespunzatoare a spetei si fara a-si prezenta propriile considerente cu privire la aceasta, s-au rezumat exclusiv la a-si insusi concluziile organelor de control care au desfasurat activitatea de verificare a autoritatii contractante.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei in acest dosar se numara printre putinele astfel de solutii luate cu privire la corectiile financiare stabilite de catre organele abilitate ale statului, sens in care reprezinta un punct de reper care ar putea influenta practica ulterioara in domeniu.

Firma de avocatura Jinga, Maravela & Asociatii, creata anul trecut prin asocierea dintre firma Jinga & Asociatii, coordonata de Mircea Jinga, si o echipa de avocati condusa de Gelu Maravela si Alina Popescu, fosti parteneri in cadrul Musat & Asociatii, are o activitate sustinuta in domeniul litigiilor, arbitrajului si al solutionarii amiabile a disputelor, reprezentand cu succes numerosi clienti de talie in dosare complexe desfasurate la toate nivelurile de jurisdictie din Romania.

Avocatii firmei sunt renumiti atat pentru succesele obtinute cat si pentru capacitatea de a configura strategii preventive, menite sa reduca riscurile si/sau costurile litigiilor.

Scrie un comentariu

* Nume:
* Email:
Website:
Mesajul tau:
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii
 

Piata Avocaturii

PRO LEGAL | Iosif & Asociatii joined IR Global, the world’s largest exclusive network of advisory firms

As of February 2020, PRO LEGAL | Iosif & Asociatii SCA, joined IR Global, the world's largest exclusive network of advisory firms, represented in 155+ jurisdictions, covering over 70 unique practice areas. IR Global is a top tier advisory firms network, listed in Band 1 of the prestigious guides...

( 0 http://pro-legal.ro/pro-legal-iosif-asociatii-joined-ir-global-the-worlds-largest-exclusive-network-of-advisory-firms/ )Citeste articolul

Like pe facebook pentru a ne urmari live pe wall-ul tau